Kapros tökfőzelék
Igazi nyári fogás!
A tökfőzelék az az étel, ami a komplett gyermekkort tönkrevágja, körülbelül kéthetente egyszer, hogy aztán felnőtt fejjel rájöjj: ez finom!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A gyalult tök találkozása a friss kaporral remek nyári ételt eredményez, gyorsan elkészítheted, és, ha csak egy tükörtojással gazdagítod, már akkor is zseniális ebédet kapsz.

Mint minden ételnek, a tökfőzeléknek is jól állhat egy kis fokhagyma - ha szereted az ízét, akkor a rántást készítsd azzal, nem bánod meg..

Tökfőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyalult tök
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 marék friss kapor
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel minél apróbbra - akár le is reszelheted -, majd egy kis olajon kezdd el dinsztelni. Ha már szépen összeesett, add hozzá a gyalult tököt is, sózd, és add hozzá a kaprot is. Keverd hozzá a pirospaprikát is - esetleg egy szelet zöldpaprikát is belekockázhatsz -, keress egy szimpatikus fedőt, és párold puhára alatta.

Amikor már elég puha - ehhez nem kell sok idő -, keverd össze a tejfölt a liszttel, adj hozzá pár kanállal a forró, tökös keverékből, majd az egészet keverd hozzá a lábos tartalmához, párszor még forgasd át az egészet, és kész is van a finom tökfőzelék.

Bundás finomságok a főzelékre

A főzelékeknek minden jól áll, eheted tükörtojással vagy akár pörkölttel, de talán a legjobb valami frissen sült rántott hússal vagy sajttal feldobva.

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • paprika
  • krumpli

Paprikás krumpli

Ezt is szeretjük