Kapros tökfőzelék
Igazi nyári fogás!
A tökfőzelék az az étel, ami a komplett gyermekkort tönkrevágja, körülbelül kéthetente egyszer, hogy aztán felnőtt fejjel rájöjj: ez finom!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nőiesen egyszerű, finom smink 50 felett: éveket fiatalít viselőjén »

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyalult tök találkozása a friss kaporral remek nyári ételt eredményez, gyorsan elkészítheted, és, ha csak egy tükörtojással gazdagítod, már akkor is zseniális ebédet kapsz.

Mint minden ételnek, a tökfőzeléknek is jól állhat egy kis fokhagyma - ha szereted az ízét, akkor a rántást készítsd azzal, nem bánod meg..

Tökfőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyalult tök
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 marék friss kapor
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 evőkanálnyi liszt
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel minél apróbbra - akár le is reszelheted -, majd egy kis olajon kezdd el dinsztelni. Ha már szépen összeesett, add hozzá a gyalult tököt is, sózd, és add hozzá a kaprot is. Keverd hozzá a pirospaprikát is - esetleg egy szelet zöldpaprikát is belekockázhatsz -, keress egy szimpatikus fedőt, és párold puhára alatta.

Amikor már elég puha - ehhez nem kell sok idő -, keverd össze a tejfölt a liszttel, adj hozzá pár kanállal a forró, tökös keverékből, majd az egészet keverd hozzá a lábos tartalmához, párszor még forgasd át az egészet, és kész is van a finom tökfőzelék.

Bundás finomságok a főzelékre

A főzelékeknek minden jól áll, eheted tükörtojással vagy akár pörkölttel, de talán a legjobb valami frissen sült rántott hússal vagy sajttal feldobva.

OLVASD EL EZT IS!

krumpli lead
  • paprika
  • krumpli

Paprikás krumpli

Ezt is szeretjük