Paprikás krumpli
Bográcsban az igazi
Előbb-utóbb tényleg kisüt majd a nap, akkor előveheted a régen látott bográcsot, és elkészítheted a legjobb paprikás krumplit.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

A 71 éves Twiggy ma is bomba formában van: egyszerű szépségtitkait bárki követheti »

Sohasem megy ki a divatból és nyújtja az alakot: az egyenes vonalú szövetkabát egyszerű darabokkal is jól mutat »

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó paprikás krumpli titka egyrészt a jó krumpliban, másrészt az ízes paprikában és harmadrészt a megfelelő kolbászban rejlik, ki hitte volna, azonban ha bográcsban készíted, elengedhetetlen a megfelelő hőmérséklet folyamatos biztosítása is.

Ha a szalonna és a kolbász kevés, szaladj el a henteshez némi jó minőségű virsliért, és azt is főzd bele!

Paprikás krumpli bográcsban

Hozzávalók:

  • 3 kg krumpli
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 5 dkg zsírszalonna
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1 szál - körülbelül 35 dkg - szárazkolbász
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • 1 teáskanálnyi kömény

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg és kockázd fel, a kolbászt szabadítsd meg a héjától és vágd egységes méretű karikákra, a hagymát szintén pucold meg és szeleteld minél apróbb kockákra. Ha mindez megvan, a zsírszalonnából nyerd ki a zsírt a forró bográcsban, majd ezen a zsíron pirítsd meg a hagymát. Ha már szépen fonnyad, keverd hozzá a húsos szalonnát, a köményt, a fűszerpaprikát - a legjobb, ha addig elhúzod a tűzről a bográcsot - és a kolbászkarikákat, keverd össze, majd öntsd fel annyi vízzel, ami épp ellepi, főzd így körülbelül tíz percig, aztán add hozzá a krumplit is.

Ismét öntsd fel vízzel, szintén elég annyi, ami alig lepi el, most dobd bele a kicsumázott paprikát, felkockázott paradicsomot, ha teszel bele egy kis csípőset, akkor azt is, valamint a fokhagymát, természetesen jól összetörve. Sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, aztán hagyd rotyogni körülbelül háromnegyed órát.

Hagyományos fogások a nagyi receptkönyvéből

Ezt is szeretjük