Csülkös bableves
Ízletes és tápláló
A hazai konyha levesvonalon nagyon erős, a legtöbb itthoni leves önmagában is teljes értékű fogás, ahogyan a csülkös bableves is.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A forró, frissen készült, zöldségekkel teli leves, egy kis csípős paprikával kiegészítve, nemcsak a gyomornak tesz jót, hanem az egészségednek is.

A nagy pohár tejföl és egy jó szelet kenyér elengedhetetlen kísérője ennek a fogásnak, ahogyan a csípős ételeket kedvelők számára egy hegyes erős paprika is.

Csülkös bableves

Hozzávalók:

  • 80 dkg füstölt csülök
  • 30 dkg tarkabab
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg fehérrépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 fél fej zeller
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • só, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A babot és a csülköt is áztasd be egy éjszakára, külön-külön. Amint ez letelt, kezdheted a főzést. Minden zöldséget tisztíts meg, a répákat karikázd fel, a zellert is darabold fel, majd mindezt tedd félre. A csülköt mosd át, majd egy alkalmas lábasban, annyi vízben, amennyi ellepi, tedd fel főni. Ha már félig megpuhult, add hozzá a babérleveleket, a fokhagymát, a zellert, a hagymát, ízlésed szerint egész borsot - 10-12 szem elég lesz -, valamint a babot.

Főzd így együtt 10-15 percig, majd add hozzá a répákat is. Hagyd így együtt főni őket, és közben készítsd el a rántást. Vékony olajon pirítsd meg a lisztet, egy fél gerezd tört fokhagyma társaságában. Vedd le a tűzről, adj hozzá pirospaprikát, majd egy merőkanálnyi levessel öntsd fel, és utána az egészet keverd el a levesben. Ha már mindennel kész vagy, készíthetsz csipetkét egy tojás, egy csipet só és némi liszt keverékével, de ezt el is hagyhatod. Amikor kész a leves, a csülköt vedd ki belőle, vágd nagyjából egyenletes darabokra, a csontokat távolítsd el belőle, ezután mehet vissza a levesbe, ami már fogyasztható is.

Levesből sosem elég

Ha te sem tudsz ellenállni egy nagy tányér gőzölgő levesnek, nézz be képgalériánkba, hogy kitaláld, milyet is készíts legközelebb!

Ezt is szeretjük