Laktató vacsora hús nélkül
A spenótos-besameles lasagne mennyei finomság, amivel a borús hétfőt kicsit elfeledheted.
- A 25 éves, gyönyörű teniszcsillag Victoria’s Secret-kollekcióval jelentkezett: Naomi Osaka megőrizte természetességét a fotókon »
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A kívül kicsit ropogós, a rápirított sajttól aranybarna tésztalapok alatt megbúvó omlós, lágy spenótos-besameles töltelék maga a mennyország, próbáld csak ki!
Besamel helyett készítheted sajtkrémes szósszal is, ehhez a reszelt sajtot keverd össze tejföllel és némi krémsajttal, és ezt tedd a spenót mellé.
Spenótos lasagne
Hozzávalók:
- 40 dkg spenót
- 25 dkg lasagnelap
- 20 dkg reszelt cheddar vagy trappista sajt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- só, frissen őrölt bors
- olaj
A besamelhez:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 liter tej
- 1 kis fej hagyma
- 1 babérlevél
- pár szem szegfűszeg
Elkészítés ideje:
65 perc.
Elkészítés menete:
A hagymát kockázd fel, vékony olajon dinszteld meg, add hozzá a spenótot, és főzd meg jó alaposan, ízlésed szerint sózd és borsozd, valamint reszeld bele a fokhagymákat, ha kész vagy vele, húzd le a tűzről, és tedd félre. Most készítsd el a besamelt is! A hagymát pucold meg, tűzd bele a szegfűszegeket, majd a babérlevéllel együtt tedd a tejbe, és kezdd el melegíteni. Mielőtt felforrna, vedd le a tűzről, és távolítsd el belőle a hagymát és a babérlevelet. A vajat hevítsd fel, majd keverd hozzá a lisztet, ügyelve, hogy ne égjen le. Ha már egy kicsit megbarnult a liszt, keverd hozzá a tejhez gyors mozdulatokkal, lehetőleg egy habverővel.
Ezután tedd vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be az egészet. Ha kész van, keverd össze a spenóttal, de egy keveset hagyj, hogy a lasagne tetejére is jusson majd. Vajazz ki egy szimpatikus tálat, tégy az aljára egy réteg tésztalapot, arra a spenótos keveréket, arra egy újabb tésztalapréteget, arra ismét spenótot, ismételd ezt annyiszor, ahány réteget szeretnél, majd végül zárd le tésztával. A reszelt sajtot keverd össze a megmaradt besamellel, és szépen egyengesd el a tészta tetején. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt kész lesz, a legjobb, ha ennek nagy részében lefedve sütöd, és csak az utolsó tíz percre hagyod fedetlenül.
Húsmentes fogások nem csak vegáknak
Van élet a húson túl, ezt bizonyítják ezek az ételek is, amelyekre a legnagyobb húsevők sem tudnak nemet mondani.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- sonka
- tészta
Sonkás sült tészta

- spenót
- vacsora
Spenótos-juhtúrós rakott tészta

- tészta
- brokkoli