Sonkás sült tészta
Gyors fogás szombatra
A nagy karácsonyi lakomák után főzz valami egyszerűt, ami pár perc munkát igényel, mégis laktató és finom, és melegítve is jó!

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Simán elhinnéd, hogy ő Meghan Markle: ennyit tesz a smink ereje »

A nyári szezon legvidámabb mintáitól roskadozik a kínálat: ne érd be a pöttyössel! »

Melyik az igazi Palvin Barbi? Megtévesztően hasonlít a 3 modell, de erre a Photoshop is rásegít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőben sült tészták zamatos finomságok, amikhez nem kell a konyha ördögének lenned, szinte elronthatatlanok.

Ha egy kicsit még feldobnád, keverj a sonkás keverékhez tejszínt, vagy mielőtt betolod a sütőbe, a trappista sajtot keverd össze három deci tejföllel, és azt egyengesd el a tetején!

Sonkás sült tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg száraztészta
  • 20 dkg darált - vagy apróra vágott - sonka
  • 10 dkg bacon
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 7-8 szem koktélparadicsom
  • 1 evőkanálnyi oregánó
  • néhány levél friss bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra. A tésztát főzd meg bő, forró, enyhén sós vízben. A sonkát aprítsd fel, a legjobb ehhez egy daráló, de ha az nincs kéznél, egy jó kés is megteszi, a lényeg, hogy minél apróbbra vágd. Ha ezzel megvagy, a bacont egy kis olajon kezdd el pirítani, majd add hozzá a sonkát is.

Fűszerezd hangulatod szerint, majd mielőtt levennéd a tűzről, pár percre dobd bele a koktélparadicsomokat is, félbevágva. Ezután vajazz ki egy jénai tálat, halmozd bele a kész tésztát, keverd össze jól a sonkás raguval, szórd meg jó alaposan a sajtokkal, és told be a sütőbe. Ha rápirult a sajt, készen van.

A tökéletes főtt tészta titka

Ha szeretnéd, hogy a kész fogás minden elemében tökéletes legyen, nézd át útmutatónkat!

Ezt is szeretjük