Sonkás sült tészta
Gyors fogás szombatra
A nagy karácsonyi lakomák után főzz valami egyszerűt, ami pár perc munkát igényel, mégis laktató és finom, és melegítve is jó!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőben sült tészták zamatos finomságok, amikhez nem kell a konyha ördögének lenned, szinte elronthatatlanok.

Ha egy kicsit még feldobnád, keverj a sonkás keverékhez tejszínt, vagy mielőtt betolod a sütőbe, a trappista sajtot keverd össze három deci tejföllel, és azt egyengesd el a tetején!

Sonkás sült tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg száraztészta
  • 20 dkg darált - vagy apróra vágott - sonka
  • 10 dkg bacon
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 7-8 szem koktélparadicsom
  • 1 evőkanálnyi oregánó
  • néhány levél friss bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra. A tésztát főzd meg bő, forró, enyhén sós vízben. A sonkát aprítsd fel, a legjobb ehhez egy daráló, de ha az nincs kéznél, egy jó kés is megteszi, a lényeg, hogy minél apróbbra vágd. Ha ezzel megvagy, a bacont egy kis olajon kezdd el pirítani, majd add hozzá a sonkát is.

Fűszerezd hangulatod szerint, majd mielőtt levennéd a tűzről, pár percre dobd bele a koktélparadicsomokat is, félbevágva. Ezután vajazz ki egy jénai tálat, halmozd bele a kész tésztát, keverd össze jól a sonkás raguval, szórd meg jó alaposan a sajtokkal, és told be a sütőbe. Ha rápirult a sajt, készen van.

A tökéletes főtt tészta titka

Ha szeretnéd, hogy a kész fogás minden elemében tökéletes legyen, nézd át útmutatónkat!

Ezt is szeretjük