A pozsonyi kocka receptje
Gyors édesség hétköznapokra
A pozsonyi kocka a kezdő szakácsok kedvence, ha még sohasem sütöttél, akkor is sikerül!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az igazán finom pozsonyi kocka titka az igazi nagyiféle lekvárban rejlik, szerezz valahonnan, vagy készíts házi lekvárt, mert úgy lesz igazán finom a végeredmény.

A mák mellé keverj egy kis darált diót is, úgy még finomabb lesz, a kész édesség tetejét még melegen szórd meg egy jobb adag porcukorral!

Pozsonyi kocka

Hozzávalók:

  • 40 dkg kockatészta
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 3 evőkanálnyi vaníliás cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg mazsola
  • 7 evőkanálnyi sárgabaracklekvár
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd ki nagyon enyhén sós, lobogó forró vízben, ha kész, szűrd le, és tedd félre. Amíg fő, addig elkészítheted a többieket. A tojásokat válaszd ketté. Nyolc deka vajat keverj habosra a cukor háromnegyedével, majd add hozzá a tojások sárgáját. Reszeld hozzájuk a citrom héját, és keverd hozzá a tejfölt is. A tojásfehérjéket verd kemény habbá a vaníliás cukor társaságában.

A kész tésztát keverd össze a vajas masszával, majd ha ez megvan, óvatosan adagold hozzá a habot is. Végy elő egy szimpatikus, tűzálló tálat, a maradék vajjal kend ki, majd simítsd az aljába a tészta harmadát. A maradék cukrot keverd össze a darált mákkal és a mazsolával - utóbbit kihagyhatod, ha nem szereted -, és szórd meg vele a tésztát. Jöhet a következő réteg, majd rá a baracklekvár, végül a tetejére az utolsó réteg tészta. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és süsd aranybarnára a tésztát.

A tökéletes tészta nyomában

Ha nem sikerül tökéletesre a tészta, ne csüggedj, tésztafőző kiskáténkból mindent megtudhatsz.

OLVASD EL EZT IS!

afonyas palacsinta lead
  • palacsinta
  • áfonya

Áfonyás palacsinta

kocka csokis lead
  • csokoládé
  • mandula

Isteni csokis süti

Ezt is szeretjük