Áfonyás palacsinta

Mennyei krémsajtos töltelékkel

Aki a palacsintát szereti, rossz ember nem lehet, tartja a végtelenül bölcs mondás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rettentő tél közepén járunk, ráadásul az év első hivatalos munkanapja van, a legjobb, amit tehetsz, miután hazaértél, az, hogy készítesz magadnak valami szív- és lélekmelengető finomságot, amit ráadásul el sem tudsz rontani.

A tetejét halmozd el forró csokival, illetve tejszínhabbal, esetleg egy gombóc vaníliafagyival, ha már nagyon befűtöttél.

Áfonyás-krémsajtos palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg áfonya
  • 20 dkg liszt
  • 17 dkg krémsajt
  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanálnyi citromlé
  • 2 tojás
  • 3 teáskanálnyi olvasztott vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 teáskanálnyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom héja

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Mint ahogyan az összetevőkből is láthatod, ez nem a megszokott palacsintatészta lesz, de ne csüggedj, az íze kárpótolni fog az első ijedelemért. Kezdd azzal, hogy a tejbe teszel egy evőkanálnyi citromlevet, és félreteszed. Ezután a száraz összetevőket mérd ki egy tálba, tehát a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a csipetnyi sót. A tojásokat szedd ketté. Egy másik tálban keverd össze a citromos tejet, a tojások sárgáját a krémsajttal, a maradék citromlével és a citromhéjjal, na meg persze kapard hozzájuk a vaníliát is. Keverd össze őket jó alaposan, majd folyamatos keverés mellett szórd hozzájuk a száraz összetevőket is.

A tojásfehérjéket verd fel, de ne teljesen keményre, majd add a krémhez őket. Ha túl sűrű lett, akkor egy kis tejjel hígítsd, ha túl sűrű, használj még egy kis lisztet. Forrósíts fel egy serpenyőt, aztán állítsd alatta közepesre a lángot, és önts rá egy palacsintányi adagot a masszából, folyasd szét a serpenyőben, majd szórj rá pár áfonyát és önts rá egy kisebb adag masszát. Ha már megsült annyira, hogy meg tudd fordítani, fordítsd meg, aztán egy perc múlva szedd tányérra. Ezt a folyamatot ismételd, amíg a massza el nem fogy.

Palacsintás finomságok

A palacsintatészta remek és változatosan készíthető alap temérdek finomsághoz, használd minél gyakrabban és változatosabban!

Rakott, amerikai, almás: a legfinomabb palacsintás receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük