Spenótos-juhtúrós rakott tészta
Sütőben sült vacsora
Könnyen összedobhatod, húsmentes és nagyon finom, és a munka nagy részét a sütőd végzi.

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ingyen fényképezett a kórházi esküvőn a fotós: megható a képek története »

Így tisztítsd meg az elszürkült bizsu ékszert, hogy újra fényes legyen »

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jól megszokott formájú tésztákat váltsd fel valami kevésbé ismerttel, az étel ugyanolyan finom lesz, de a különleges tésztaféle - például óriáskagyló - sokat dob a látványon.

Mint minden tésztát, ezt is feldobhatod egy kis pirított baconnel, de egy kis durvára őrölt dió is remek kiegészítő lehet hozzá, próbáld csak ki!

Spenótos-juhtúrós rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg spenót
  • 25 dkg juhtúró
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál vaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd bő sós vízben fogkeményre. Ha elkészült, csöpögtesd le, és tedd félre. Egy szimpatikus serpenyőben olvaszd fel a vajat, párold meg rajta a spenótot, nyomd hozzá a fokhagymát, sózd meg hangulatodnak megfelelően, majd ha elkészült, őrölj rá egy kis borsot is.

A tejfölt keverd össze a juhtúróval. Egy tűzálló tálat vajazz ki, terítsd az aljára a tészta felét, arra jöhet a tejfölös massza fele, majd a spenót fele, aztán még egy réteg tészta, és mindenből még egy réteg. A tetejét szórd meg a parmezánnal, majd melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és körülbelül 20-25 perc alatt süsd készre.

Tésztasaláták változatosan, akár minden napra

Ha a hét elején összedobsz egy nagyobb adag tésztasalátát, már nem nagyon lesz gondod az irodai ebédre.

Blog.hu ajánló