Isteni, kalóriaszegény ebéd 15 perc alatt
A töltött cukkini remek étel, amit 15 perc alatt elkészíthetsz, és fogyaszthatod magában vagy bármilyen husi mellé.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ősz beköszöntével talán minden eddiginél nagyobb szüksége van a szervezetednek a vitamindús fogásokra, a cukkini és a paradicsom pedig dúskál ezekben: mangánban, káliumban, foszforban, A-, B- és C-vitaminban egészen biztosan.

Mint a legtöbb zöldséges fogásnak, ennek is jól áll, ha megbolondítod egy kis pirított baconnel, illetve a felsoroltakon kívül még tölthetsz bele bármilyen finom zöldséget, amelyikhez épp kedved szottyan.

Töltött cukkini

Hozzávalók:

  • 4 közepes gömbcukkini
  • 4 közepes - vagy 1 konzerv - hámozott, sült paradicsom
  • 1 citrom
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 10 dkg feta sajt
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Ha nem találtál konzerv sült paradicsomot - valószínűleg nem fogsz, és egyébként is jobb, ha magad állítod elő, bár ez kissé megnyújtja a készítési időt -, akkor kezdd a paradicsomokkal. Hámozd meg őket - erre a legegyszerűbb módszer az, ha forró vízben megúsztatod őket kissé, azután már ledobják magukról a héjat -, majd mindegyiket vágd félbe, és nagyjából szedd ki a magjaikat. Egy kis olívaolajat tegyél mindegyikre, majd 200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben süsd őket 15-20 percig.

Amíg ezek készülnek, foglalkozz a cukkinikkel: vágd őket félbe, majd az aljukat egy kissé egyenesítsd ki, hogy könnyedén megálljanak vízszintes felületen. Fejjel lefele süsd meg picit a cukkiniket, körülbelül három perc elég lesz nekik 200 fok környékén. A citrom levét nyomd ki, a héját pedig reszeld egy tálba. Morzsold mellé a bazsalikomot, a sajt felét, ha pedig kész, a paradicsomokat is, miután a feleket még négyfelé vágtad. Ha szereted a csípős ízeket, akkor tegyél bele egy kis erős paprikát, majd ezt a tölteléket oszd szét a cukkinikbe egyenlő arányban. A maradék fetát szórd a tetejükre, cseppents néhány csepp olívaolajat mindre, és sózd, borsozd ízlésednek megfelelően.

Egyszerű receptek kezdő szakácsoknak

Ha még csak most veszed fel a kapcsolatot a tűzhellyel, és még nem alakult ki szorosabb viszony, ajánlunk néhány egyszerű, ismerkedős receptet.

Ezt is szeretjük