Szárított paradicsom otthon készítve
Nem kell hozzá napsütés
Az ősz beköszöntével akár sütőben is készíthetsz szárított fűszeres paradicsomot.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kétféle szárított paradicsom létezik: az egyikből minden levet ki kell űznöd, de ez kevésbé élvezetes, mint az alább leírt verzió, amiben marad egy kis lé, valamint magába szív némi finom olívaolajat.

Akkor se ess kétségbe, ha nem tudod napra tenni, sütőben is elkészítheted, és közel ugyanolyan lesz a végeredmény!

Szárított paradicsom

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsom
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanálnyi oregánó
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítés ideje:

4 óra/2 nap.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat alaposan válogasd ki, minél szebb és nagyobb darabok legyenek - de lehetőleg ne a hipermarketek polcain levő íztelen darabokból válogass -, majd mosd át őket alaposan, és vágd mindet félbe. A magok nagy részét óvatosan távolítsd el, de nem baj, ha marad benne belőle, majd sózd meg az összeset, és hagyd őket békén nagyjából fél órára. Amíg így elvannak, addig a frissen őrölt borsot keverd el a fokhagymával és az oregánóval, majd ha letelt a kellő idő, akkor kend meg ezzel a keverékkel a paradicsomok belső felét.

Végy elő egy megfelelő tálcát, vagy ha sütőben készíted, akkor tepsit, helyezd el rajta a paradicsomokat, aztán tedd őket ki tűző napra két napra - ez jellemzően akkor elég, ha igazi tűző napon lehetnek, és fontos, hogy éjjelente vidd be őket! -, vagy a sütőbe, a legalacsonyabb fokozatra három órára. Ha már kellően aszottak, végy elő pár dunsztosüveget, sterilizáld őket, majd pakold beléjük a paradicsomokat, és öntsd le őket olívaolajjal, majd zárd le alaposan az üvegeket.

Olaszos ízek a tányéron

A szárított paradicsom is a csizmából ered, ahogyan a legfinomabb tészták is, próbálj ki minél többet!

Ezt is szeretjük