Így készül a búbos pecsenye
A búbos pecsenye tipikusan az a fajta étel, amit általában mindenki szeret, de valamiért csak kevesen készítik, ne légy rest, próbáld ki!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A búbos pecsenye az a fogás, ami úgy néz ki, mintha a hús tölteléke a tetejére ugrott volna - és tulajdonképpen ez is történik -, így, ha egy kicsit is szereted a töltött fogásokat, jó eséllyel ez is ízleni fog.

Akár önálló fogásként is megállja a helyét, de krumplipürével az igazi, és ha még egy kicsit fel szeretnéd dobni, tégy a tetejére sajtot!

Búbos pecsenye

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj, csont nélkül
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 5 tojás
  • 3 szikkadt zsömle
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi szárított majoránna
  • frissen őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A zsömléket - vagy ha van otthon száraz kenyér, az is jó lesz - vágd félbe, és áztasd a tejbe vagy tej és víz keverékébe. A húsokat egy kicsit suhintsd meg a klopfolóval, ne verd őket teljesen szét, csak picit lazíts a rostokon, aztán sózd be őket, és tedd félre. Négy tojást főzz keményre, pucold meg őket, aztán tedd félre. A zöldborsón kívül mindent - szalonnát, gombát, vöröshagymát - darabolj nagyjából egységes méretű kockákra. Végy elő egy serpenyőt, hevíts benne egy kis olajat, majd pirítsd meg rajta a szalonnát, aztán azon a hagymát, végül a gombát is, majd ha már az egész kész, add hozzájuk a zöldborsót is - ha nem üvegest használsz, akkor azért hagyd pár percig dinsztelődni -, fűszerezd a majoránnával, a borssal és ízlésednek megfelelő mennyiségű sóval, majd vedd le az egészet a tűzről.

A zsömléket nyomkodd ki, tépkedd egy tálba, aztán darabold fel a főtt tojásokat, azokat is tedd a zsemle mellé, keverd hozzájuk a szalonnás ragut is, üsd hozzájuk az utolsó, nyersen maradt tojást és keverd össze az egészet - ha nem áll össze teljesen, egy kis zsemlemorzsával segíthetsz rajta! A sütőt melegítsd elő 180 fokra, olajozd ki a kedvenc tepsidet, tedd bele a hússzeleteket, majd egyenletesen oszlasd szét rajtuk a "tölteléket", és told be így sülni őket - időnként locsolj alájuk egy kevés vizet -, körülbelül 40 perc alatt készen lesznek.

A tökéletes rántott hús nyomában

A vasárnapi ebéd, aminek senki sem tud ellenállni, nem más, mint a rántott hús, készítsd karajból, vagy amiből szereted!

Blog.hu ajánló