Házi paradicsomszósz
Tésztára vagy pizzára
Ha szereted az olaszos tésztaételeket, ezt a szószt neked találták ki, csak kend a tésztára vagy a pizzára, és már eheted is!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

11 divatos frizura félhosszú hajból: csak néhány hullámcsat kell hozzá! »

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A boltban kapható agyonvegyszerezett és tartósított szószok helyett inkább készítsd el magadnak a szószt, sokkal ízletesebb és biztosan egészségesebb lesz.

Az alapszószt feldobhatod egy kis bazsalikommal vagy némi fokhagymával is.

Paradicsomszósz házilag

Hozzávalók:

  • 1 kg érett paradicsom
  • 5 evőkanálnyi vaj
  • 1 vöröshagyma

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat hámozd meg, a legegyszerűbb, ha egy percnél egy kicsit kevesebb időre forró vízbe mártod őket, attól gyakorlatilag ledobják a bőrüket. Ha ezzel megvagy, darabold őket nagyobb részekre -  negyedekbe bőven elég lesz -, majd kis lángon tedd fel őket főni egy lábasban, a vajjal és a megpucolt, félbevágott hagymával egyetemben. Sózd meg ízlésed szerint, és időnként kevergetve főzd készre a szószt.

Körülbelül 45 perc múlva már majdnem kész, ha még maradtak nagyobb darabok, azokat nyomkodd szét a fakanállal. Tésztákhoz, pizzára egyszerűen tökéletes lesz, egy kis frissen reszelt parmezán társaságában már nem is kell más egy remek vacsorához.

Vendégváró mártogatósok

Ha kisebb-nagyobb társaságot látsz vendégül, biztosan sikert aratsz majd a cikkben következő mártogatósok bármelyikével, próbálj ki minél többet!

Blog.hu ajánló