Tudod, mi az a bújtatott csirke?
Íme, a receptje!
A csirkemell messze a legjobban variálható fogás, nem túl jellegzetes íze miatt szinte mindennel finom lehet, próbáld ki ilyen változatban!

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemellet szinte bármibe bújtathatod, egyszerű sajtos bundába, vagy leveles tésztába, vagy van, aki a búbos pecsenyéhez hasonlóan készíti, ez a mostani a baconös, őzgerinces változat.

Ha nincs őzgerinc formád, akkor se csüggedj, vágd kis szeletekre a húst és külön-külön csomagold be őket!

Baconbe bújtatott csirke

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 25 dkg bacon
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 15 dkg sajt - trappista, vagy gouda
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 fél csokor friss petrezselyem
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, majd vágd nagyjából egyforma méretű csíkokra, a fokhagymát törd egy kis olívaolajba, adj hozzá sót és őrölj bele egy kis borsot, majd ezzel a keverékkel jól dörgöld be a csirkemell csíkokat, aztán az egészet tedd félre. A gombát, a petrezselymet és a hagymát kockázd fel minél apróbbra, majd tedd őket egy tálba, üsd rájuk a tojásokat, reszeld hozzájuk a sajtot, sózd és borsozd, majd a liszttel és tejföllel keverd össze az egészet.

Ha nem elég sűrű, még mehet hozzá egy kis liszt. Végy elő egy őzgerinc formát, a bacon szeletekkel béleld ki úgy, hogy fent is maradjanak kilógó részek. A húst keverd össze a gombás keverékkel, majd tedd a formába és végül hajtsd rá a formából kilógó bacont, ha befedi teljesen, akkor jó. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, fedd le egy alufóliával a húst, majd körülbelül fél óráig süsd így, majd további 20 percig fedetlenül, addigra szépen átsül.

A legjobb csirkés fogások egy helyen!

Ki ne szeretné a csirkéből készült ételeket? Összegyűjtöttünk néhány méltán népszerű darabot, próbáld ki mindet!

Ezt is szeretjük