Fűszeres csirkemell különleges bundában
Ropogós finomság
A rántott húst megunni ugyan képtelenség, de azért néha nem árt rajta variálnod kicsit.

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Általános iskolai helyesíráskvíz: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
Egy jó vasárnapi ebéd szinte elképzelhetetlen a ropogós bundába bújtatott hússzeletek nélkül, lepd meg a többieket ezzel a különleges ízű finomsággal!
Friss salátával és némi majonézzel verhetetlen ebéd lesz belőle, de a hagyományos krumplipüré sem esik rosszul mellé.
Fűszeres csirkemell ropogós bundában
Hozzávalók:
- 2 egész, csontozott csirkemell
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg hámozott pisztácia apróra darálva
- 2 tojás
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 teáskanálnyi kakukkfű
- 1/2 teáskanálnyi pirospaprika
- 1 csipet Cayenne-bors - elhagyható
- 1 csipet fahéj
- 0,5 dl tej
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A csirkemelleket tisztítsd meg alaposan, majd szeleteld fel hangulatodnak megfelelő részekre. A köményt, a paprikát, a Cayenne-borsot, a kakukkfüvet és a fahéjat keverd össze némi sóval egy tálban, majd dörgöld be ezzel a keverékkel a hússzeleteket. A lisztet tedd egy tálba, a tojásokat üsd egy másikba, és verd habosra a tejjel, egy harmadik tálba pedig tedd a zsemlemorzsát és a pisztáciát.
A húsokat forgasd meg először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a morzsában. Egy tepsit vékonyan olajozz be, majd a panírozott szeleteket helyezd el benne, és told őket a sütőbe. 15 perc után fordítsd meg, és süsd aranybarnára őket. Ha elérték ezt az állapotot, kész is vannak.
A legfinomabb csirkés fogások
Csirkéből sosem elég! A húsát szinte mindig beszerezheted, és gyakorlatilag a fején kívül nincs olyan része, amit ne ennénk meg bármikor, itt vannak a legjobb csirkés receptek!
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- paradicsom
Csirkecombok paradicsomos szószban

- fasírt
- hús
A Stefánia-vagdalt receptje

- paprika
- paradicsom