Fűszeres csirkemell különleges bundában
Ropogós finomság
A rántott húst megunni ugyan képtelenség, de azért néha nem árt rajta variálnod kicsit.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Elképesztő frizuraötlet: gyönyörű, dús loknikat kapsz, ha így használod a körkefét »

Elegáns, nőies szettek telt alakra szabva: ebben lehetsz csinos az ünnepi partin »

Így lesz gyönyörű és tartós a smink: szuper fortélyok az alapoktól a befejezésig »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy jó vasárnapi ebéd szinte elképzelhetetlen a ropogós bundába bújtatott hússzeletek nélkül, lepd meg a többieket ezzel a különleges ízű finomsággal!

Friss salátával és némi majonézzel verhetetlen ebéd lesz belőle, de a hagyományos krumplipüré sem esik rosszul mellé.

Fűszeres csirkemell ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 2 egész, csontozott csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg hámozott pisztácia apróra darálva
  • 2 tojás
  • 1 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 teáskanálnyi kakukkfű
  • 1/2 teáskanálnyi pirospaprika
  • 1 csipet Cayenne-bors - elhagyható
  • 1 csipet fahéj
  • 0,5 dl tej
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A csirkemelleket tisztítsd meg alaposan, majd szeleteld fel hangulatodnak megfelelő részekre. A köményt, a paprikát, a Cayenne-borsot, a kakukkfüvet és a fahéjat keverd össze némi sóval egy tálban, majd dörgöld be ezzel a keverékkel a hússzeleteket. A lisztet tedd egy tálba, a tojásokat üsd egy másikba, és verd habosra a tejjel, egy harmadik tálba pedig tedd a zsemlemorzsát és a pisztáciát. 

A húsokat forgasd meg először a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a morzsában. Egy tepsit vékonyan olajozz be, majd a panírozott szeleteket helyezd el benne, és told őket a sütőbe. 15 perc után fordítsd meg, és süsd aranybarnára őket. Ha elérték ezt az állapotot, kész is vannak. 

A legfinomabb csirkés fogások

Csirkéből sosem elég! A húsát szinte mindig beszerezheted, és gyakorlatilag a fején kívül nincs olyan része, amit ne ennénk meg bármikor, itt vannak a legjobb csirkés receptek!

Ezt is szeretjük