Farsangi fánk: így lesz tökéletes

A farsangi időszakban két fix pont van: a beöltözős mulatságok és a frissen sült fánk, lehetőleg sok-sok lekvárral és porcukorral a tetején.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olajban sütés bizony szaggal is jár, ezért, ha lehet, ne az ünnepi ruhádban és ne a vendégség közepén kezdj neki a fánksütésnek!

Ha egy kicsit eltérnél a hagyományos megoldásoktól, vízgőz felett olvassz csokit, és öntsd a kész fánkokra!

Farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Ha találkoztál már élesztős recepttel, akkor nem fog váratlanul érni, hogy azt bizony fel kell futtatni. A tejet langyosítsd meg, keverd el benne a porcukrot, morzsold bele az élesztőt, majd meleg helyen hagyd felfutni. Amíg ez lezajlik, mérd ki a többi hozzávalót és válaszd ketté a tojásokat, hogy utána ne kelljen majd kapkodnod. A felfutott élesztőt keverd a liszthez, add hozzá a vajat és a tojások sárgáját, dolgozd jól össze őket, majd egy konyharuhával fedd le, és tedd félre kelni.

Nagyjából 50-60 perc múlva a duplájára kell nőnie, ekkor vedd elő a gyúródeszkádat, kicsit lisztezd be, nyújtsd jó ujjnyi vastagra a tésztát, és szaggass belőle kis fánkokat. Ezeket tedd meleg helyre még 20 percre, majd nyomkodd be a tetejüket. Egy serpenyőben forrósíts olajat, pirítsd aranybarnára a fánkok mindkét oldalát, majd vedd ki őket, és csepegtesd le róluk az olajat. Ezután már nincs más dolgod, mint jól megszórni őket porcukorral.

A legjobb rágcsálnivalók a vendégeidnek

Ha a barátaid nálad gyűlnek össze a legvidámabb ruháikban, készíts nekik isteni ropogtatnivalókat!

Képeken a legfinomabb vendégváró falatok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük