Farsangi fánk: így lesz tökéletes
A farsangi időszakban két fix pont van: a beöltözős mulatságok és a frissen sült fánk, lehetőleg sok-sok lekvárral és porcukorral a tetején.
Az olajban sütés bizony szaggal is jár, ezért, ha lehet, ne az ünnepi ruhádban és ne a vendégség közepén kezdj neki a fánksütésnek!
Ha egy kicsit eltérnél a hagyományos megoldásoktól, vízgőz felett olvassz csokit, és öntsd a kész fánkokra!
Farsangi fánk
Hozzávalók:
- 50 dkg búzaliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 2 dkg porcukor
- 3 tojás
- olaj
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Ha találkoztál már élesztős recepttel, akkor nem fog váratlanul érni, hogy azt bizony fel kell futtatni. A tejet langyosítsd meg, keverd el benne a porcukrot, morzsold bele az élesztőt, majd meleg helyen hagyd felfutni. Amíg ez lezajlik, mérd ki a többi hozzávalót és válaszd ketté a tojásokat, hogy utána ne kelljen majd kapkodnod. A felfutott élesztőt keverd a liszthez, add hozzá a vajat és a tojások sárgáját, dolgozd jól össze őket, majd egy konyharuhával fedd le, és tedd félre kelni.
Nagyjából 50-60 perc múlva a duplájára kell nőnie, ekkor vedd elő a gyúródeszkádat, kicsit lisztezd be, nyújtsd jó ujjnyi vastagra a tésztát, és szaggass belőle kis fánkokat. Ezeket tedd meleg helyre még 20 percre, majd nyomkodd be a tetejüket. Egy serpenyőben forrósíts olajat, pirítsd aranybarnára a fánkok mindkét oldalát, majd vedd ki őket, és csepegtesd le róluk az olajat. Ezután már nincs más dolgod, mint jól megszórni őket porcukorral.
A legjobb rágcsálnivalók a vendégeidnek
Ha a barátaid nálad gyűlnek össze a legvidámabb ruháikban, készíts nekik isteni ropogtatnivalókat!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- mák
Ropogós koktélkréker házilag
- sajt
- fokhagyma
Gyorsan elkészíthető sajtos roló
- kelt tészta
- édességek