Ropogós koktélkréker házilag
Hagyományos vendégváró
A két ünnep között sokan megfordulnak nálad? Készíts egy jó nagy adag krékert nekik!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ugyan a boltban is megveheted készen, de a saját készítésű ropogtatnivalók mindig finomabbak és biztosan egészségesebbek is, mint a közértek polcairól leakasztott darabok.

Szinte bármivel megpakolhatod, minél többféle magot, bogyót, sajtot szórsz rá, annál látványosabb lesz a végeredmény.

Koktélkréker

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • fél csomag - 2,5 dkg - élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 0,8 dl olívaolaj
  • cukor
  • különböző magvak, reszelt sajt, olívabogyó karikázva

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

A langyos vízbe keverd bele az élesztőt, adj hozzá egy kiskanálnyi cukrot, és meleg helyen futtasd fel. Mérd ki egy tálba a lisztet, add hozzá a már felfutott élesztőt, öntsd bele az olajat, adj hozzá ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, dagaszd tésztává, majd fedd le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd egy órán át. Ha ez letelt, a sütőt melegítsd elő 170 fokra.

Végy elő jó sok sütőpapírt, a tésztát oszd négy egyenlő részre, majd a sütőpapírokon nyújtsd ki körülbelül 1-1,5 milliméter vékonyra őket. Szórd meg a kiválasztott "feltétekkel", majd egy cikk-cakk vágóval vágj hangulatodnak megfelelő méretű kockákat a tésztából, de inkább csak kisebbeket. Ha mindezzel kész vagy, told be a sütőbe, és várd meg, amíg megpirulnak, ez körülbelül negyed órát fog igénybe venni.

Isteni mártogatósok

Ha kész a sós finomság, de úgy érzed, hogy még lehet fokozni az élményt, készíts hozzá mártogatóst, amit akár egyszerűen pirítóssal is fogyaszthat bárki.

OLVASD EL EZT IS!

daralos lead
  • kakaó
  • citrom

Darálós keksz

sajt lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Isteni sajtos ropogós

Ezt is szeretjük