Darálós keksz
Nagyiféle klasszikus
Egy kellemes délutánon nincs is jobb, mint egy nagyobb adag darálós keksz és egy nagy bögre forró tea társaságában olvasgatni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A darálós kekszben az a jó, hogy ha egyszer ráveszed magad a készítésére, akár több - de legalább egy - hónapnyi adagot is megsüthetsz, hiszen egy kekszesdobozban meglehetősen sokáig eláll, és bármikor bevethető.

A kész kekszek tetején jól mutat és fel is dobja őket egy kis dió vagy mogyoró.

Darálós keksz

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 rúd vanília
  • 4 tojás
  • 2 evőkanálnyi sütőpor
  • 1 citrom
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Egy éjszaka + egy óra.

Elkészítés menete:

Végy elő egy szép nagy tálat, mérd ki a lisztet meg az összes többi hozzávalót, a citrom héját reszeld le, a vaníliát kapard ki, és nemes egyszerűséggel dolgozd őket össze. Mivel valószínűleg nem kevés keksz lesz a végeredmény, az a legjobb, ha több részre osztod a hozzávalókat, és több, kisebb masszát állítasz össze. Legalább a klasszikus sima és kakaós változatokat - utóbbihoz két evőkanálnyi kakaópor szükséges a felsoroltak mellé, a citrom pedig kihagyható - készítsd el, de remek lehet a kész keksz egy kis gyömbéres-fahéjas ízesítéssel, valamint kókusszal is.

Ha összeállt a tészta, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy éjszakára pihenni. Miután letelt az éjszaka, másnap fitten és üdén keresheted elő a spájz mélyén bujkáló húsdarálót, hogy eredeti funkciójának nem teljesen megfelelően használd. Kezdd el ledarálni a tésztát, és öt-hat centi hosszú darabonként vágd le a darálóról a kiérkező anyagot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsire. Kétszáz fokra előmelegített sütőben süsd készre, nagyjából 15-20 perc alatt sül meg.

Nagyi féle klasszikusok

Ha édességről van szó, akkor a nagyi recepteskönyve a legjobb útmutató, ebből szemezgettünk.

OLVASD EL EZT IS!

kocka csokis lead
  • csokoládé
  • mandula

Isteni csokis süti

Ezt is szeretjük