Darálós keksz
Nagyiféle klasszikus
Egy kellemes délutánon nincs is jobb, mint egy nagyobb adag darálós keksz és egy nagy bögre forró tea társaságában olvasgatni.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A darálós kekszben az a jó, hogy ha egyszer ráveszed magad a készítésére, akár több - de legalább egy - hónapnyi adagot is megsüthetsz, hiszen egy kekszesdobozban meglehetősen sokáig eláll, és bármikor bevethető.

A kész kekszek tetején jól mutat és fel is dobja őket egy kis dió vagy mogyoró.

Darálós keksz

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 rúd vanília
  • 4 tojás
  • 2 evőkanálnyi sütőpor
  • 1 citrom
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Egy éjszaka + egy óra.

Elkészítés menete:

Végy elő egy szép nagy tálat, mérd ki a lisztet meg az összes többi hozzávalót, a citrom héját reszeld le, a vaníliát kapard ki, és nemes egyszerűséggel dolgozd őket össze. Mivel valószínűleg nem kevés keksz lesz a végeredmény, az a legjobb, ha több részre osztod a hozzávalókat, és több, kisebb masszát állítasz össze. Legalább a klasszikus sima és kakaós változatokat - utóbbihoz két evőkanálnyi kakaópor szükséges a felsoroltak mellé, a citrom pedig kihagyható - készítsd el, de remek lehet a kész keksz egy kis gyömbéres-fahéjas ízesítéssel, valamint kókusszal is.

Ha összeállt a tészta, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe egy éjszakára pihenni. Miután letelt az éjszaka, másnap fitten és üdén keresheted elő a spájz mélyén bujkáló húsdarálót, hogy eredeti funkciójának nem teljesen megfelelően használd. Kezdd el ledarálni a tésztát, és öt-hat centi hosszú darabonként vágd le a darálóról a kiérkező anyagot, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsire. Kétszáz fokra előmelegített sütőben süsd készre, nagyjából 15-20 perc alatt sül meg.

Nagyi féle klasszikusok

Ha édességről van szó, akkor a nagyi recepteskönyve a legjobb útmutató, ebből szemezgettünk.

OLVASD EL EZT IS!

kocka csokis lead
  • csokoládé
  • mandula

Isteni csokis süti

Blog.hu ajánló