Gyors édesség a hétvégére
Vaníliás-meggyes leveles süti
A leveles tészta remek alap egy gyors sütihez, csak felpakolod a megfelelő hozzávalókat, és kész is!

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

Formátlan szemöldökből tökéletes ív: 2 perc alatt átváltozik az arc »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ropogós tésztával kiválóan harmonizál a vaníliapudingon pihenő meggyes szósz, képtelenség pár falat után abbahagyni, tehát jobb, ha kapásból két-három adagot készítesz.

Ha fokozni szeretnéd a fokozhatatlant, tálald egy gombóc vaníliafagyival, és egy percig se gondolj a strandalkatra és egyéb hasonló dolgokra!

Vaníliás-meggyes leveles süti

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 80 dkg meggy
  • 1 dl meggylé
  • 1 púpozott evőkanálnyi kristálycukor

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Az első és legfontosabb, amit el kell döntened, hogy nyitott vagy csukott süteményt szeretnél, ha ez megvolt, döntésed szellemében készítsd el! Ha a nyitott változatot választod, akkor egy nagyobb formában szépen terítsd szét a tésztát, a szélein pedig hagyj többet belőle, így lesz szép a végeredmény. Ha pedig batyuzni támadt kedved, akkor a kész batyukat helyezd majd tepsire, és úgy süsd ki őket.

No, ha ez eldőlt, készítsd el a pudingot a csomagon leírtaknak megfelelően, majd tedd félre egy kicsit hűlni. A meggyeket magozd ki, ha ez megvan, vágd őket félbe, és úsztasd a meggylében, a legjobb, ha befőttet használsz, akkor ott már adott a lé is. Ha mindezzel kész vagy, nemes egyszerűséggel kend a tésztára a pudingot, egyenletesen oszlasd el rajta a meggyeket, szórd meg a tetejét a cukorral, és told be a sütőbe körülbelül fél órára.

A magyar konyha hagyományos desszertjei

Ezt is szeretjük