20 perc alatt kész! Isteni epres desszert, sütés nélkül
A hirtelen jött melegben a legjobb, ha nem bajlódsz a forró sütővel, csak összedobsz valami könnyűt.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

Jessica Alba elég viccesen néz ki a ’80-as évek stílusában: nem biztos, hogy így elvinnénk bulizni »

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütés nélkül készülő desszertek nagy előnye, hogy általában percek alatt összedobhatod őket, aztán a hűtő elvégzi a többi munkát, és a megfelelő idő elteltével neked már nincs más dolgod, mint élvezni az ízeket.

Amennyiben nem kapsz Graham-kekszet, el is készítheted otthon, vagy helyettesítheted más, hasonló jellegű verzióval, de érdemes kicsit utánajárnod, mert ezzel az igazi.

Sütés nélküli epres desszert

Hozzávalók:

  • 70 dkg eper
  • 24 Graham-keksz
  • 7 dl tejszín
  • 5 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 4 dkg porcukor
  • 1 rúd vaníla

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

Az epreket mosd át alaposan, pár szebbet tegyél félre, azok kerüljenek majd a kész süti tetejére, a többit pedig vágd vékony szeletekre.

Hat deci tejszínt verj kemény habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és kapard bele a vaníliát. Egy kisebb méretű tepsi aljába kenj egy réteget a tejszínből, majd tégy rá hat darab kekszet, azokra egy újabb réteg tejszínt, valamint pár szelet epret - ügyelj arra, hogy minden rétegre jusson majd, ennek megfelelően oszd el -, és ezt ismételd addig, amíg a kekszek el nem fogynak. Ha mindezzel megvagy, oszlasd el a tetején a maradék tejszínt, helyezd el rajta a legszebb, egyben hagyott epreket, és már kész is van a sütid.

Kimaradt még a csoki és egy deci tejszín, ezek felhasználása opcionális, de mindenképp érdemes kipróbálnod. A tejszínt melegítsd addig, amíg forrni nem kezd, reszeld bele a csokoládét, vedd le a tűzről, hagyd állni pár percig, majd addig kevergesd, amíg egy kicsit besűrűsödik. Ha ez megtörtént, nincs más dolgod, mint egy kanállal végigcsorgatni a kész édességen.

Ha egyáltalán nincs kedved a tűzhely közelébe se menni, akkor az is elég, ha a kész sütire csak ráreszeled az étcsokit, ilyen formában is nagyon finom lesz. Miután mindennel végeztél, tedd legalább négy órára a hűtőbe az epres finomságot, utána már fogyaszthatod.

Mennyei finomságok sütés nélkül

Ha édességre vágysz, de nem akarsz sokat szöszmötölni a konyhában, válassz olyat, melyet nem kell sütni!

Ezt is szeretjük