Békebeli meggyes pite
Befőttből is finom!
A meggyes piténél kevés jobb édesség létezik, a finom tészta és a meggy olyan elegyet alkot, amire nem lehet nemet mondani.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Így, tél közepén egyáltalán nem biztos, hogy kapsz friss, finom meggyet a piacon, de szerencsére ez a sütemény befőttből éppen olyan finom, sőt, talán még finomabb, mint ha frisset használnál.

Ha bevált a recept, próbáld ki más gyümölcsökkel is!

Meggyes pite

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 50 dkg búzaliszt
  • 35 dkg kristálycukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 teáskanálnyi sütőpor

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Nem lesz nehéz dolgod, a sütőport és a lisztet keverd egybe, majd egy másik tálban az egyik tojás sárgáját keverd simára 20 dkg cukorral. Ha már sima, akkor szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a tejfölt is, gyúrd masszává, válaszd egy kisebb és egy nagyobb darabra, formálj belőlük gombócot, és tedd a hűtőbe legalább egy órára pihenni. Ha most vetted a meggyet, vagy nyáron, amikor eltetted, nem magoztad ki, eljött ennek az ideje, a süteményben nem mutatnak jól a gyümölcs magjai, így el kell távolítani őket.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

A meggy magtalan, a tészta is eleget pihent, kapcsold be a sütőt, melegítsd 150 fokra, valamint készíts elő egy kör alakú sütőformát. A nagyobbik cipót szépen egyengesd a forma aljába, aztán jöhet rá a meggy, a tetejére a maradék cukor, majd a kisebb cipót nyújtsd ki egy kicsit, és helyezd el szépen a meggy tetején, kissé rányomkodva, hogy felvegye a forma alakját. A megmaradt tojást üsd fel, és kend meg vele a tésztát. Ha mindez megtörtént, szurkáld meg egy villával, majd told be a sütőbe, nagyjából 35-40 perc alatt szépen megbarnul. A tetején jól mutat a porcukor, de anélkül se ronda.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Gyümölcsök édes tésztába csomagolva

Talán a legjobb, ami egy gyümölccsel történhet, ha finom, édes tésztában megsütöd, nézz szét képgalériánkban!

Ezt is szeretjük