Így készül a tökéletes, belül puha, kívül roppanós habcsók

A habcsók a régi karácsonyok kötelező eleme volt. Készítsd el te is, aggasd a fára.

Így készül a habcsók
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A habcsókot egyféleképp lehet elrontani, mégpedig úgy, ha hagyod - vagy nem hagyod, megteszi magától is - szétfolyni, ez ellen védekezhetsz étkezési keményítővel vagy sziruppal, de a rendesen felvert hab is megteszi.

Hogy ne legyen olyan egyhangú, érdemes a fehérjébe egy kis kókuszreszeléket csempészned, nagyon jól áll majd neki.

habcsok

Habcsók

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Az már a hozzávalók igen tekintélyes listájából is nyilvánvaló, hogy nem ez lesz az általad valaha olvasott legbonyolultabb recept. A tojásokat válaszd szét, a sárgáját tedd félre egy későbbi sütögetéshez, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdd el felverni. Amikor nagyjából elérte a félkemény szintet a hab, add hozzá a porcukor felét, és így verd tovább. Amikor már majdnem teljesen kemény, mehet mellé a másik fele, és ezután kell olyan keményre verned, amennyire csak lehetséges. Ha szeretnéd, ételfestékkel színesítheted.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezután a sütőt melegítsd elő, fogj egy habzsákot meg egy sütőpapírral bélelt tepsit, és az utóbbira formálj közel azonos méretű habcsókokat. Ha mindez megvan, süsd 180 fokon tíz percig, majd zárd el a tűzhelyet, és hagyd legalább ugyanennyi - de inkább hosszabb - ideig száradni a csókokat.

Mindenki kedvence: a desszert

Bármekkora lakomán is ess túl, egy idő után elkezded érezni, hogy valami még hátra van, hátra kell, hogy legyen, ez nem más, mint a desszert.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

profiterol lead
  • tojás
  • édességek

Isteni profiterol

Ezt is szeretjük