Így készül a tökéletes, belül puha, kívül roppanós habcsók
A habcsók a régi karácsonyok kötelező eleme volt. Készítsd el te is, aggasd a fára.

habcsok-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A habcsókot egyféleképp lehet elrontani, mégpedig úgy, ha hagyod - vagy nem hagyod, megteszi magától is - szétfolyni, ez ellen védekezhetsz étkezési keményítővel vagy sziruppal, de a rendesen felvert hab is megteszi.

Hogy ne legyen olyan egyhangú, érdemes a fehérjébe egy kis kókuszreszeléket csempészned, nagyon jól áll majd neki.

habcsok

Habcsók

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Az már a hozzávalók igen tekintélyes listájából is nyilvánvaló, hogy nem ez lesz az általad valaha olvasott legbonyolultabb recept. A tojásokat válaszd szét, a sárgáját tedd félre egy későbbi sütögetéshez, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdd el felverni. Amikor nagyjából elérte a félkemény szintet a hab, add hozzá a porcukor felét, és így verd tovább. Amikor már majdnem teljesen kemény, mehet mellé a másik fele, és ezután kell olyan keményre verned, amennyire csak lehetséges. Ha szeretnéd, ételfestékkel színesítheted.

Ezután a sütőt melegítsd elő, fogj egy habzsákot meg egy sütőpapírral bélelt tepsit, és az utóbbira formálj közel azonos méretű habcsókokat. Ha mindez megvan, süsd 180 fokon tíz percig, majd zárd el a tűzhelyet, és hagyd legalább ugyanennyi - de inkább hosszabb - ideig száradni a csókokat.

Mindenki kedvence: a desszert

Bármekkora lakomán is ess túl, egy idő után elkezded érezni, hogy valami még hátra van, hátra kell, hogy legyen, ez nem más, mint a desszert.

OLVASD EL EZT IS!

profiterol lead
  • tojás
  • édességek

Isteni profiterol

Ezt is szeretjük