Isteni profiterol
Az eredeti recept alapján
A profiterol az egész bolygón nagy népszerűségnek örvend, és ez valószínűleg így is marad, az édes gombócoknak nehéz ellenállni.

- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Ultranőies rövid frizurák, minden korosztály számára: divatos és határozott megjelenést garantálnak »
- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
Profiterollal nehéz küzdeni a kilók ellen, ez kétségtelen, de olyan finom, hogy képtelenség nemet mondani rá.


A tetejére készíts csokiöntetet vagy csak simán egy vastagabb kakaóréteget, illetve bármilyen más édes szószt, egyszerűen minden jól áll neki.
Profiterol
Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 4 tojás
- 2 teáskanálnyi sütőpor
- 24 dkg cukor
- 8 dkg kukoricaliszt
- 5 dl tej
- 1 rúd vanília
- só
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A vajat olvaszd fel két és fél deci vízben, egy serpenyőben. Ha felforrt, vedd le a tűzről. Add hozzá a lisztet, ha összeáll, akkor mehet bele három tojás és a sütőpor, na meg egy csipet só is. Ezután formálj a masszából kis golyókat, tedd tepsibe, és nagyjából 30 perc alatt süsd aranybarnára őket. Amíg sülnek, elkészítheted a tölteléket.
Ehhez öntsd össze a cukrot a kukoricaliszttel, adj hozzá egy nagyon pici sót, üsd bele az utolsó tojást, és keverd össze az előzőleg felforralt tejjel, lassan adagolva. Végül kapard bele a vaníliát, és egy habverővel keverd krémesre. Amint ezzel elkészültél, vedd ki a sütőből a már barna golyókat, és vágd félbe, majd töltsd meg a krémmel őket.
Sütemények csokoládéval
Az édesség, ami mindent szebbé és jobbá tesz, a süteményeknek sem árthat, ez képgalériánkból is világosan kiderül.
OLVASD EL EZT IS!

- hagyma
- tészta
Így készül a besamelmártás: az eredeti recept

- csokoládé
- édességek