Illatos gesztenyepüré házilag
Csak semmi adalékanyag!
A gesztenyepürét nemcsak a boltban veheted meg, hanem otthon is elkészítheted.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gesztenyeszezon közepén érdemes kipróbálnod, hogy milyen az, amikor nem a fagyasztott, ipari masszából készül ez a desszert, hanem valódi, friss alapanyagból.

Tejszínhabbal az igazi, de adhatsz hozzá diót, mogyorót vagy bármi hasonlót, de a legjobb, hogy bejglibe töltve is nagyon finom.

Gesztenyepüré

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye
  • 16 dkg méz
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Annyira nem lesz vészes, mint amilyennek elsőre gondolnád, sőt, ez egy kifejezetten egyszerű recept, csak kell hozzá néhány szokatlan eszköz, például húsdaráló. Miután sikerült beszerezned a piacon kapható legjobb minőségű gesztenyét, ami friss és üde, mindegyiknek vágd be kereszt alakban a tetejét. Ezután tedd egy jó nagy lábasba - lehetőség szerint olyanba, amit nem sajnálsz, mert a gesztenye nyomot hagy -, és forró vízben főzd körülbelül fél óráig. Az idő annak függvénye, hogy mekkora darabokat találtál, a nagyobbaknak többre, a kisebbeknek kevesebbre van szüksége.

Ha már elég puha ahhoz, hogy leváljon a héja, megfelelő állagú. Szedd le gyorsan mindegyikről a külső burkát, majd még melegen daráld is le, mert kihűlve már kicsit nehezebb vele dolgozni. Miután átengedted a darálón, keverd össze a mézzel és a rummal, és dolgozd egyenletes masszává. Ezzel tulajdonképp kész is vagy, jó eséllyel nem fog elfogyni egyszerre az összes, ezért érdemes kiporcióznod és lefagyasztanod egy részét, hogy aztán bármikor finom házi pürét fogyaszthass.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Az ősz ízei

Nemsokára immár itt a tél, de addig is érdemes felidézned, milyen finomságokat hoz magával a legszínesebb évszak.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük