Illatos gesztenyepüré házilag
Csak semmi adalékanyag!
A gesztenyepürét nemcsak a boltban veheted meg, hanem otthon is elkészítheted.

- Andie MacDowell 26 éves lánya babaarcú szépség: Margaret nem csak bájos, öltözködni is tud »
- Igazi inspirációbomba a divatikon új kollekciója: Alexa Chung tudja, hogy kell nosztalgiázni »
- Az 56 éves Monica Bellucci szépségére nincsenek szavak: új fotóin a táska a lényeg, de a színésznő ellopja a figyelmet »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
A gesztenyeszezon közepén érdemes kipróbálnod, hogy milyen az, amikor nem a fagyasztott, ipari masszából készül ez a desszert, hanem valódi, friss alapanyagból.


Tejszínhabbal az igazi, de adhatsz hozzá diót, mogyorót vagy bármi hasonlót, de a legjobb, hogy bejglibe töltve is nagyon finom.
Gesztenyepüré
Hozzávalók:
- 1 kg gesztenye
- 16 dkg méz
- 2 evőkanál rum
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
Annyira nem lesz vészes, mint amilyennek elsőre gondolnád, sőt, ez egy kifejezetten egyszerű recept, csak kell hozzá néhány szokatlan eszköz, például húsdaráló. Miután sikerült beszerezned a piacon kapható legjobb minőségű gesztenyét, ami friss és üde, mindegyiknek vágd be kereszt alakban a tetejét. Ezután tedd egy jó nagy lábasba - lehetőség szerint olyanba, amit nem sajnálsz, mert a gesztenye nyomot hagy -, és forró vízben főzd körülbelül fél óráig. Az idő annak függvénye, hogy mekkora darabokat találtál, a nagyobbaknak többre, a kisebbeknek kevesebbre van szüksége.
Ha már elég puha ahhoz, hogy leváljon a héja, megfelelő állagú. Szedd le gyorsan mindegyikről a külső burkát, majd még melegen daráld is le, mert kihűlve már kicsit nehezebb vele dolgozni. Miután átengedted a darálón, keverd össze a mézzel és a rummal, és dolgozd egyenletes masszává. Ezzel tulajdonképp kész is vagy, jó eséllyel nem fog elfogyni egyszerre az összes, ezért érdemes kiporcióznod és lefagyasztanod egy részét, hogy aztán bármikor finom házi pürét fogyaszthass.
Az ősz ízei
Nemsokára immár itt a tél, de addig is érdemes felidézned, milyen finomságokat hoz magával a legszínesebb évszak.
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- édességek
Így készül a borzas kata

- csokoládé
- édességek
Gyors málnás csokoládéfelfújt

- csokoládé
- édességek