Mogyorós brownie finom mascarponekrémmel
Mennyei édesség a hosszú hétvégére
Nagyon csokis, nagyon finom és nagyon nem diétás, ez a brownie.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brownie akkor jó, ha tömény csokis, ehhez elengedhetetlen, hogy minél magasabb kakaótartalmú étcsokit használj, legalább 60%-os kell hozzá, de ha ennél nagyobb szám szerepel a csomagoláson, az sem árt.

Jobb olyankor készíteni, ha vendégeket vársz, különben jó eséllyel az egész rád marad, és bizony akkor is elfogy.

Mogyorós brownie

Hozzávalók:

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 30 gramm kakaópor
  • 25 dkg krémsajt
  • 25 dkg tejföl
  • 25 gramm zselatin
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg mogyoró
  • 6 dkg liszt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a mascarponéval, az hamar kész van, és hűlnie is érdemes. Végy elő egy tálat, verd fel benne keményre a habtejszínt, öntsd bele a tejfölt és a krémsajtot, keverd el vele, aztán jöhet a porcukor, majd a natúr joghurt is, reszeld bele a fél citrom héját, majd facsard bele a levét. A zselatint olvaszd fel, a krémből először egy kicsivel keverd el, majd add az egészhez, keverd össze jó alaposan, majd tedd el hűlni. Ezután jöhet maga a brownie. Az étcsokit egy alkalmas edényben, vízgőz felett olvaszd fel, majd a tojásokat keverd krémesre a cukorral.

Ezután folyamatos keverés mellett adagold a tojáshoz a csokikrémet, ha egyenletes, kicsit folyós krémet kaptál, akkor szitáld bele a lisztet, a kakaót és a sütőport is, szintén folyamatos keverés mellett. Ha homogén már a massza, akkor kicsit törd össze a mogyorót, majd szórd bele. Végy elő egy tepsit, vajazd ki, és oszlasd el benne szépen a masszát, majd 180 fokon süsd nagyjából 20 percig. Ha kész van, adagold ki, öntsd nyakon a mascarponéval, és már fogyaszthatod is, óvatosan, mert tényleg nem diétás darab.

Csokoládé mindenütt

Ha a csokis édességek rabja vagy, nézz be képgalériánkba néhány remek ötletért!

Ezt is szeretjük