Mascarponés pohárkrém tiramisu alapon
Krémes és édes
Gyorsan elkészül, krémes és édes, ráadásul sütnöd sem kell, íme egy tökéletes desszert.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

Kim Basinger 22 éves lánya tiszta anyja: épp csak merészebben öltözködik »

Mamafarmer nőiesen: ilyen szexi tud lenni nyáron »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tűzhely közelébe sem kell menned, az egyetlen, amit főzni szükséges, az a kávé, mégis tömény élvezetet nyújt ez a pompás desszert.

Rétegezve nagyon látványos édességet kaphatsz, ezért érdemes átlátszó tálban szervírozni.

Tiramisu pohárkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 tojás
  • 2 dl friss kávé
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • pár szem babapiskóta

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek készíts be egy adag kávét, és főzd is le, ez lesz mindennek az alapja. Amíg fő, addig a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá, a sárgáját pedig a krémsajttal keverd simára. Ha elkészült a kávé, ne idd meg, hanem add hozzá a mascarponéhoz, és végül a cukorral keverd simára. Ha ez is megvan, forgasd bele a habot, óvatosan, hogy ne törjön össze.

Habosítsd fel a tejszínt is, majd végy elő alkalmas poharakat. Tölts mindegyikbe egy réteget a krémből, tegyél rá piskótadarabokat, szórj rá kakaót, majd tegyél rá tejszínt, és ezt ismételgesd, így nemcsak finom, hanem szép is lesz a kész desszert. Tálalás előtt érdemes kicsit hűteni.

A hűtőből?

Igen, vannak olyan édességek, amik hűtve a legjobbak, hogy melyek ezek, megtudhatod képgalériánkból.

Ezt is szeretjük