Mascarponés pohárkrém tiramisu alapon
Krémes és édes
Gyorsan elkészül, krémes és édes, ráadásul sütnöd sem kell, íme egy tökéletes desszert.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tűzhely közelébe sem kell menned, az egyetlen, amit főzni szükséges, az a kávé, mégis tömény élvezetet nyújt ez a pompás desszert.

Rétegezve nagyon látványos édességet kaphatsz, ezért érdemes átlátszó tálban szervírozni.

Tiramisu pohárkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 tojás
  • 2 dl friss kávé
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • pár szem babapiskóta

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek készíts be egy adag kávét, és főzd is le, ez lesz mindennek az alapja. Amíg fő, addig a tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá, a sárgáját pedig a krémsajttal keverd simára. Ha elkészült a kávé, ne idd meg, hanem add hozzá a mascarponéhoz, és végül a cukorral keverd simára. Ha ez is megvan, forgasd bele a habot, óvatosan, hogy ne törjön össze.

Habosítsd fel a tejszínt is, majd végy elő alkalmas poharakat. Tölts mindegyikbe egy réteget a krémből, tegyél rá piskótadarabokat, szórj rá kakaót, majd tegyél rá tejszínt, és ezt ismételgesd, így nemcsak finom, hanem szép is lesz a kész desszert. Tálalás előtt érdemes kicsit hűteni.

A hűtőből?

Igen, vannak olyan édességek, amik hűtve a legjobbak, hogy melyek ezek, megtudhatod képgalériánkból.

Ezt is szeretjük