Nagyanyáink receptje: így készül a tökéletes madártej!
A madártej mindenkiben kellemes emlékeket ébreszt, az egyik legfinomabb hazai édesség.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Készítésekor nagyon kell figyelni, hogy a krémben ne csapódjon ki a sárgája, valamint arra is, hogy a hab ne essen szét, különben finom, de nagyon ronda lesz a végeredmény.

Mivel hidegen az igazi, ha vendégeket vársz, jobb, ha előző nap elkészíted.

Madártej

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1,2 l tej
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál liszt
  • citromlé
  • vanília

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Egy mélyebb edényben tedd fel a tejet kis lángon főni, ügyelve arra, hogy ne forrjon fel. Kapard bele a vaníliát, ha keletkezik egy kis föle, akkor azt szedd le. A tojásokat szedd ketté, majd a fehérjéből verj félkemény habot, ha ez megvan, adj hozzá egy kiskanálnyi citromlevet, verd keményebbre, amikor pedig már majdnem eléri a tökéletes állagot, add hozzá a porcukrot is, és ezután verd teljesen keményre. A már meleg tejhez adj hozzá egy kanál cukrot, majd óvatosan szedj bele a habból galuskákat.

Főzd benne mindkét oldalukat egy percig, majd vedd ki, és egy csepegtetőtálban helyezd el őket. Ha az összes elkészült, akkor a tojássárgáját és a cukrot keverd simára, majd verd habosra. A lisztet ezután egy kevés hideg tejjel keverd csomómentesre, add hozzá a már forró vaníliás tejet, és forrald fel őket együtt. Miután felforrt, öntsd a sárgájához az egészet, folyamatos kevergetés mellett - a legjobb, ha mixerrel kevered -, addig, amíg krémes, sűrű nem lesz. Ezután tedd bele a habgolyókat, és mehet a hűtőbe, amíg a vendégek meg nem érkeznek.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több édesség!

Ha az édes finomságok rabja vagy, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük