Sütésmentes mascarpone-torta
Zamatos gyümölcsökkel
Egy igazi nyári recept, ráadásul tele van finom gyümölcsökkel, érdemes kipróbálni!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a kekszes-gyümölcsös finomságot bármikor összedobhatod: ha vendégeket vársz, azért, ha pedig csak ennél valami édeset, akkor azért, mindig van ok elkészíteni.

Gyümölcsből gyakorlatilag olyat és annyit tehetsz rá, amilyet és amennyit szeretnél, nem tudsz ebben sem hibázni.

Mascarpone-torta

Hozzávalók:

  • 25 dkg édes keksz
  • 8 dkg vaj
  • 70 dkg mascarpone 
  • 25 dkg porcukor
  • 5 dkg tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 50 dkg eper

Elkészítés ideje:

40 perc

Elkészítés menete:

Kezdetnek a kekszet morzsold össze, a legjobb, ha ehhez egy húsdarálót használsz, minél apróbbra tudod zúzni, annál jobb. Ha ezzel megvagy, add hozzá a vajat, és készíts egyenletes masszát belőle. Amint kész, fogj egy kör alakú sütőformát, béleld ki az alját sütőpapírral, és egyengesd el rajta a kekszes-vajas masszát.

Tedd hűtőbe, amíg a feltét készül. A mascarponét a tejföllel és egy citrom levével keverd habosra, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot is. Az epret vágd fel különböző méretű darabkákra, majd add a masszához. Ha ezzel kész vagy, egyengesd el a kekszes tortalapon, hagyd minél tovább a hűtőben - akár egy éjszakát is -, és, amikor már nem bírod tovább, fogyaszthatod.

Még több édesség!

Ha szereted a gyümölcsös-édes megoldásokat, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük