Isteni császármorzsa édes nyári lekvárokkal
Ferenc József kedvenc desszertjét végtelenül egyszerű elkészíteni, és ha van hozzá a nagyi lekvárjából, neked is a kedvenced lesz.

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

3 nyári ruhakatasztrófa, amire eddig te sem tudtad a megoldást »

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyszerűsége révén nagyon régóta nagyon népszerű étel, ennélfogva pedig számtalan változata létezik. Ez már az alapanyagnál is megjelenik, vannak, akik búzadarából, vannak, akik lisztből és vannak, akik ezek keverékéből készítik.

Ha a következő receptből netán a cicvara ugrik be, ne lepődj meg, Szegeden és környékén ezt a nevet kapta ez a gyorsan elkészíthető finomság.

Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzadara
  • 7 g búzaliszt
  • 2,5 dl zsíros tej
  • 3 tojás
  • vaníliakivonat
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

A búzadarát öntsd egy mély tálba, majd add hozzá ezt a kevés lisztet is, aztán öntsd hozzá a tejet, keverd csomómentesre, és tedd félre egy órára. A cukrot és a három tojássárgáját egy tálban keverd simára, majd add hozzá a lisztes-búzadarás egyveleghez. Ezt követően jöhetnek a tojásfehérjék, egy csipet sóval verd őket kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön, add hozzá az előbb említett keverékhez. Végy elő egy jó nagy serpenyőt, amiben kényelmesen tudsz dolgozni, olvaszd fel benne a vajat, majd, amikor feloldódott, öntsd rá a tésztát.

Kezdd el szép lassan kevergetni, amíg el nem kezd morzsálódni, aztán még addig, amíg elég kicsik nem lesznek a morzsák, arra ügyelj, hogy ne nagyon égjen le. Amikor kész, frissen, melegen tálald, jó sok porcukorral és finom lekvárral nyakon öntve.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Még több hazai finomság!

Ha szereted a magyar konyha ízeit, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük