Csúsztatott palacsinta - Ínycsiklandó édesség vasárnap délutánra
A csúsztatott palacsinta nagyszerű találmány, olyan, mintha palacsintából készült tortát ennél.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek a fogásnak az a különlegessége, hogy a lapoknak csak az egyik felét kell megsütni, és úgy rétegezni, közéjük pedig kerülhet bármi, ami szem-szájnak ingere.

Akár sós változatban is elkészítheted, húsos szószt téve a lapok közé, de most maradjunk az édes verziónál.

Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a tartalmukat egy-egy nagyobb tálkában helyezd el. A fehérjét robotgéppel verd kemény habbá, majd tedd félre. A sárgáját keverd el vajjal, úgy, hogy egységes masszát kapj, majd adj hozzá egy kis sót, és keverd el a liszttel, valamint a tejjel, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Ha összeállt a vajas massza, add hozzá a habot, óvatosan, hogy ne törjön össze.

A kapott tésztát egy alacsony peremű serpenyőben készítsd el úgy, mint a palacsintát, de csak az egyik oldalát süsd meg. Ezután rétegezd egymásra a kisütött lapokat, úgy, hogy közéjük mindig adagolsz egy kis mogyorókrémet és darált diót, vagy amihez épp kedved van. Az utolsó tésztát fordítva helyezd a rakás tetejére, és már kész is a palacsintatorta.

Csoki, csoki, csoki!

Talán a legnépszerűbb édesség, és a legtöbb sütemény alapvető összetevője. Ha te is a csokiimádók táborába tartozol, nézz be képgalériánkba néhány remek csokis ötletért!

Ezt is szeretjük