Hagyományos zsidó édesség
Így készül a flódni
Az egyik legismertebb zsidó édességet nem könnyű elkészíteni, de nyugodtan állj neki, sikerülni fog.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A dolgot nehezíti a négyféle töltelék, valamint az ötrétegnyi tészta elkészítése, de ha kitartó vagy, munkád gyümölcse egy szenzációsan finom édesség lesz.

A recept gondoskodik a jó hangulatról, pont egy pohárnyi bor marad az üvegben, amíg sül a finomság, azt fogyaszd el.

Flódni

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 60 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg mazsola
  • 6 dl száraz fehérbor
  • 4 tojás
  • 1 narancs

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Kezdd a töltelékekkel, mert azoknak úgyis ki kell hűlniük, mielőtt a süteménybe kerülnek. Ami mindegyik tölteléknél egységes, hogy borban kell megpárolni. Az almát reszeld le, majd 1 dl borral főzd fel, adj hozzá 10 dkg cukrot és ízlésednek megfelelően egy kis fahéjat, majd tedd félre. A darált diót főzd fel 2 dl borral, 20 dkg cukorral, egy tojássárgájával és a mazsola felével, amikor kész, reszelj bele egy kis narancshéjat, majd ezt is tedd félre. Hátravan még a mák, ezt szintén 2 dl borral kell felfőznöd, a cukor és a mazsola mennyisége is megegyezik a dióéval, annyi a különbség, hogy még 2 dkg vaj is kell bele, hogy jó legyen, amikor pedig kész, szintén mehet rá narancshéj.

Ha mindezzel megvagy, jöhet a tészta. Tégy egy nagyobb tálba lisztet, és keverd el mindennel, ami megmaradt, add hozzá a maradék bort, vajat, három tojássárgáját, dolgozd össze alaposan, egy jól nyújtható tésztát kellett kapnod. Ezt oszd öt egyenlő részre, amik a rétegeket képezik majd. Végy elő egy tepsit, terítsd az aljára az első lapot, erre jöhet a mákos töltelék, aztán a következő lap, rá az almás, arra ismét egy réteg tészta, rá a dió, még egy réteg, arra a finom szilvalekvár, és végül a tetejére egy zárólap. Arra vékonyan tojásfehérje, hogy majd szép fényes legyen, és így mehet be a sütőbe, alacsony fokozaton süsd aranybarnára.

Édes ízek mindenkinek

Az édességeket nem lehet nem szeretni, és megunni is képtelenség őket, nézz be képgalériánkba pár ötletért!

Blog.hu ajánló