Az eredeti francia macaron receptje
Isteni, édes szendvicsek
A tízórai szendvicsekre emlékeztető édes-habos finomságok pár éve a legnépszerűbb desszertek.
- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »
- 5 ruhakombináció, ami a 2000-es évek elején menő volt, de ma már kicsit sem sikkes: még jó, hogy nem mindent melegít fel a retró divat »
- Nincs 160 centi, de zseniálisan variálja a divatos fazonokat: ha így öltözöl, a bő ruhák sem nyomják össze az alakod »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hátborzongató, VV Anett mit hallucinált igazából: először mondta el, mi történt a teaszeánszon
A változatos töltelékkel és különböző színekben pompázó kis édesség készítése nem egyszerű feladat, de a jó recept ismeretében bátran nekifoghatsz.


Keverj a tésztába ételfestéket, hogy igazán látványos desszert kerüljön ki a kezed alól!
Macaron
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 6 dkg kristálycukor
- 18,5 dkg porcukor
- 10 dkg finomra darált mandula
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd szét, majd kézi habverővel kezdd el felverni a fehérjét, ha már egy kicsit habos, add hozzá a kristálycukrot, és azzal verd nem kemény, inkább folyós habbá. Ha ezzel megvagy, egy másik edénybe tedd a mandulát, és szitáld rá a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverd a fehérjés-cukros habba. Végy elő egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt, majd a keverékből egy keveset tölts habzsákba, és nyomj belőle a papírra. Ha szétfolyik, akkor még sűrítsd egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó.
Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomj az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyd egy órát állni őket szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket, nagyjából tíz perc elég nekik. Azt, hogy mivel töltöd meg, rád bízzuk, millióféle töltelék passzol hozzá, a legegyszerűbb csokistól a létező legbonyolultabb darabokig. Ha megvan a töltelék, nincs más dolgod, mint az elkészült korongok felét megkenni vele, a másik felét pedig a megkentek tetejébe nyomni, és már kész is vannak a kis édes szendvicseid.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!
Millióféle cupcake
A macaronhoz hasonlóan a cupcake is ezerféle verzióban készíthető, képgalériánkban temérdek bizonyítékot találsz erre.
OLVASD EL EZT IS!

- keksz
- édességek
Roppanós csokis keksz

- gyümölcskenyér
- édességek
Foszlós, gyümölcsös püspökkenyér

- méz
- édességek