Foszlós, gyümölcsös püspökkenyér
Édesség a spájz tartalékaiból
A püspökkenyér jó, mert felhasználhatod bele a maradék csokimikulást.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A püspökkenyér nagyon változatosan készülhet, gyakorlatilag annyi a dolgod, hogy szétnézel a kamrában, mi van ott, ha találsz mazsolát meg egy kis aszalt szilvát, nyert ügyed van, de ha mogyoró, dió vagy valami hasonló rejtőzik ott, akkor is.

Vendégvárás előtt napokkal elkészítheted, az idő csak jót tesz neki, persze értelmes kereteken belül.

Püspökkenyér

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 40 dkg aszalt gyümölcs
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg kekszmorzsa
  • 5 dkg baracklekvár
  • 2 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • fél csomag vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Két nagyobb tálra minimum szükséged lesz. Az egyikbe kerüljön a tojások sárgája, a másikba pedig a fehérjék. Ezután a sárgáját keverd simára a cukorral, a vaníliás cukorral, a kekszmorzsával, valamint a sütőporral. Ha ezzel kész vagy, verd kemény habbá a fehérjét, majd óvatosan - hogy ne törjön össze - elegyítsd a másik masszával. Egy alkalmas kis tálkában keverd össze a lekvárt a gyümölcsökkel, majd vajazz ki egy őzgerinc - vagy bármilyen más, szimpatikus - formát, és a massza felét egyengesd el benne. Erre kerüljön a gyümölcsös-lekváros matéria, majd rá a massza másik fele. 180 fokon süsd aranybarnára, majd vedd ki a tálból, és már fogyasztható is. Nyugodtan állhat napokig, csak egyre jobb és jobb lesz.

Édesek, gyümölcsösek és mennyeiek

A gyümölcsös sütemények mindig jólesnek, legyen tél vagy nyár, hideg vagy meleg, egy-egy szelet ezekből a finomságokból bármikor feldob.

OLVASD EL EZT IS!

birsalmasajt lead
  • gyümölcs
  • befőzés

A birsalmasajt receptje

Ezt is szeretjük