Ínycsiklandó vaníliás krémes, eperrel
Így készül a mille-feuille
Három réteg sült réteslap, két réteg töltelék, cukormáz a tetején: ez a mille-feuille, a franciák krémese.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha vasárnap arra ébredsz, hogy semmi dolgod, de szeretnél valami szépet és különlegeset készíteni a konyhában, akkor a mille-feuille - ejtsd: mill föjl - a megoldás!

Ha van kedved és időd is, tegyél rá cukormázat, némi csokoládéval megspékelve, így nagyon látványos lesz!

Mille-feuille

Hozzávalók:

  • 40 dkg leveles tészta
  • 6 dkg porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl zsíros tej
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 1 zselatinlap
  • 20 dkg friss eper
  • 4 dkg kristálycukor

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A leveles tésztát nyújtsd ki akkorára, amekkora tepsid van, majd fogj egy sütőpapírt, tedd a tepsibe, arra pedig a kinyújtott tésztát. Ha mindezzel megvagy, keress valamit, amivel a sütés alatt lenyomva tudod tartani a tésztát, hogy lapos maradjon - a legjobb megoldás erre egy kisebb tepsi, ami jól illeszkedik a másikba. Miután ez megvan, told be ezt az egészet a forró sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg a tésztát. Amíg sül, jöhet a krém: a tojásokat válaszd ketté, a fehérjére nem lesz szükséged. A sárgáját keverd simára a kristálycukorral, majd tedd félre.

A tejet a tejszínnel és a vaníliával forrald fel, ha elérte a megfelelő hőfokot, folyamatos keverés mellett adagold hozzá a cukros tojást, pár percig még keverd, aztán szűrd át egy másik edénybe, és tedd félre hűlni. A zselatinlapot főzd fel, majd azt is keverd a krémhez. Közben valószínűleg elkészült a tészta, vedd ki, szórj rá porcukrot, és told vissza még annyi időre, hogy szépen megbarnuljon.

Az epreket mosd át alaposan, és vágd egységes formájú darabokra. Ha a tészta kész, és a krém is használhatóra hűlt, akkor nincs más dolgod, mint összeállítani a süteményt: három réteg tészta közé két réteg eperdarabkákkal gazdagított krémnek kell kerülnie, ha marad a gyümölcsből, akkor azt szórd a tetejére.

Ezt is szeretjük