Ínycsiklandó vaníliás krémes, eperrel

Így készül a mille-feuille

Három réteg sült réteslap, két réteg töltelék, cukormáz a tetején: ez a mille-feuille, a franciák krémese.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha vasárnap arra ébredsz, hogy semmi dolgod, de szeretnél valami szépet és különlegeset készíteni a konyhában, akkor a mille-feuille - ejtsd: mill föjl - a megoldás!

Ha van kedved és időd is, tegyél rá cukormázat, némi csokoládéval megspékelve, így nagyon látványos lesz!

Mille-feuille

Hozzávalók:

  • 40 dkg leveles tészta
  • 6 dkg porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl zsíros tej
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 1 zselatinlap
  • 20 dkg friss eper
  • 4 dkg kristálycukor

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A leveles tésztát nyújtsd ki akkorára, amekkora tepsid van, majd fogj egy sütőpapírt, tedd a tepsibe, arra pedig a kinyújtott tésztát. Ha mindezzel megvagy, keress valamit, amivel a sütés alatt lenyomva tudod tartani a tésztát, hogy lapos maradjon - a legjobb megoldás erre egy kisebb tepsi, ami jól illeszkedik a másikba. Miután ez megvan, told be ezt az egészet a forró sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd meg a tésztát. Amíg sül, jöhet a krém: a tojásokat válaszd ketté, a fehérjére nem lesz szükséged. A sárgáját keverd simára a kristálycukorral, majd tedd félre.

Receptek képekkel! A legfinomabb omlós sütik

Nézegess képeket!

Elolvasom

A tejet a tejszínnel és a vaníliával forrald fel, ha elérte a megfelelő hőfokot, folyamatos keverés mellett adagold hozzá a cukros tojást, pár percig még keverd, aztán szűrd át egy másik edénybe, és tedd félre hűlni. A zselatinlapot főzd fel, majd azt is keverd a krémhez. Közben valószínűleg elkészült a tészta, vedd ki, szórj rá porcukrot, és told vissza még annyi időre, hogy szépen megbarnuljon.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Az epreket mosd át alaposan, és vágd egységes formájú darabokra. Ha a tészta kész, és a krém is használhatóra hűlt, akkor nincs más dolgod, mint összeállítani a süteményt: három réteg tészta közé két réteg eperdarabkákkal gazdagított krémnek kell kerülnie, ha marad a gyümölcsből, akkor azt szórd a tetejére.

Ezt is szeretjük