Így készül a lisztmentes pizzatészta
A finomított fehér liszt elhagyásával sem kell lemondanod a kedvenc fogásaidról, például remek pizzát tudsz készíteni nélküle is.
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »
- Napi 10 perc teljes testre ható edzés, amihez csak egy szék kell: ülve is megdolgoztathatod az izmaidat »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A lisztérzékenység korunk egyik releváns problémája, egyre többen szenvednek tőle. Ha nem érint a dolog, akkor sem árt a finomított fehér liszt fogyasztását kordában tartanod, és amit lehet, helyettesítő alapanyagokkal készítened.


A feltéteket akár egy pizzán belül is variálhatod, kettő vagy négy részre osztva ezzel a kész finomságot.
Lisztmentes pizza
Hozzávalók:
- 60 dkg rizsliszt
- fél kocka élesztő
- 2 dl tej
- 1 evőkanálnyi olaj
- só
- cukor
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
Ha élesztő, akkor futtatunk, tehát: langyos cukros tejbe morzsold bele az élesztőt, majd tedd meleg helyre, ez így július közepén ez nem igényel túl sok fifikát, elhelyezheted bárhol, meleg van. Mérd ki a lisztet egy mélyebb tálba, majd ha már felfutott az élesztő, add hozzá, öntsd rá az olajat, adj hozzá sót, és gyúrd masszává az egészet, ha túl lágy, tegyél még hozzá lisztet, ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, össze fog állni.
Ezután, ha van időd, tedd félre pihenni letakarva egy fél órát, de ha ez kimarad, akkor sem lesz semmi baj. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, vedd elő a kedvenc pizzasütő tepsidet, tépj bele elegendő sütőpapírt, és oszlasd el rajta a tésztát. Pakold meg sok mindennel, amihez épp kedved van, szórd meg jó sok sajttal, aztán told be a sütőbe, és süsd aranybarnára.
Ha pizza, akkor Olaszország
A legjobb pizzákat kétségtelenül az olaszok készítik, szerencsére máshoz is nagyon értenek, részletekért keresd fel képgalériánkat!
OLVASD EL EZT IS!

- görögország
- padlizsán
Darált hússal töltött padlizsán

- kukorica
- köret
Így készítik az olaszok a polentát

- sajt
- grill