Így készítik az olaszok a polentát
Köret és főétel is lehet
A polenta méltatlanul elfeledett köret, pedig végtelenül egyszerű elkészíteni és remekül variálható.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

Formás, feszes, nőies kar, súlyzózás nélkül: csak te és egy fal kell hozzá »

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A polenta remek voltát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nemcsak köretként, hanem főételként is megállja a helyét, némi sajttal, pár zöldséggel feldobva kiváló ebéd lehet belőle. A puliszka olasz változatát nem csak főzik, hanem sütik is.

Készítéskor rengeteg mindent adhatsz hozzá, egy kis vaj is feldobja, de némi sajttal, vagy fokhagymával kiegészítve is remek.

Polenta

Hozzávalók:

  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 5 dl víz

Elkészítés ideje:

1 óra

Elkészítés menete:

Végy elő egy alkalmas lábast, forralj benne vizet, némi sóval kiegészítve. Amikor már szépen forr, öntsd bele a kukoricalisztet, folyamatos kevergetés mellett, amíg el nem kezd forrni. Ha ez megtörtént, vedd le a lángot a lábas alatt, fedd le és két-három percenként keverd meg a masszát. Körülbelül 20 percig kell főnie, ha kell még hozzá só, szórj bele, ha netán túl sűrű lenne, öntsd fel egy kis forró vízzel, esetleg tejjel, így még krémesebb lesz. Ha megfőtt, öntsd ki egy tálra, hagyd hogy kicsit megszikkadjon, majd vágj belőle kisebb szeleteket, kockákat, ne legyenek túl vastagok, és olajon süsd meg, amíg meg nem pirul.

Ezután tálalhatod a főétel mellé, vagy ráhalmozva némi zöldséget, pirított szalonnát egytálételként is fogyaszthatod.

Nyári saláták a polentához

Végre itt a nyár és vele együtt a temérdek friss, ízletes zöldség és gyümölcs, képgalériánkból megtudhatod, mit is kezdj velük

Blog.hu ajánló