Farsangi fánk: így lesz tökéletes
A farsangi időszakban két fix pont van: a beöltözős mulatságok és a frissen sült fánk, lehetőleg sok-sok lekvárral és porcukorral a tetején.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olajban sütés bizony szaggal is jár, ezért, ha lehet, ne az ünnepi ruhádban és ne a vendégség közepén kezdj neki a fánksütésnek!

Ha egy kicsit eltérnél a hagyományos megoldásoktól, vízgőz felett olvassz csokit, és öntsd a kész fánkokra!

Farsangi fánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg búzaliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Ha találkoztál már élesztős recepttel, akkor nem fog váratlanul érni, hogy azt bizony fel kell futtatni. A tejet langyosítsd meg, keverd el benne a porcukrot, morzsold bele az élesztőt, majd meleg helyen hagyd felfutni. Amíg ez lezajlik, mérd ki a többi hozzávalót és válaszd ketté a tojásokat, hogy utána ne kelljen majd kapkodnod. A felfutott élesztőt keverd a liszthez, add hozzá a vajat és a tojások sárgáját, dolgozd jól össze őket, majd egy konyharuhával fedd le, és tedd félre kelni.

Nagyjából 50-60 perc múlva a duplájára kell nőnie, ekkor vedd elő a gyúródeszkádat, kicsit lisztezd be, nyújtsd jó ujjnyi vastagra a tésztát, és szaggass belőle kis fánkokat. Ezeket tedd meleg helyre még 20 percre, majd nyomkodd be a tetejüket. Egy serpenyőben forrósíts olajat, pirítsd aranybarnára a fánkok mindkét oldalát, majd vedd ki őket, és csepegtesd le róluk az olajat. Ezután már nincs más dolgod, mint jól megszórni őket porcukorral.

A legjobb rágcsálnivalók a vendégeidnek

Ha a barátaid nálad gyűlnek össze a legvidámabb ruháikban, készíts nekik isteni ropogtatnivalókat!

Blog.hu ajánló