Gyorsan elkészíthető sajtos roló
Ropogós kedvenc
Ha vendégeket vársz, és nem szeretnél sokat pepecselni a sós süteményekkel, készítsd ezt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Leveles tésztából rengeteg remek süteményt készíthetsz pillanatok alatt, a sajtos roló is ilyen, készítsd el a tölteléket, tekerd fel, és már sülhet is!

A hagyományos sajtos tölteléket dobd fel friss zöldfűszerekkel, még illatosabb és zamatosabb lesz a végeredmény!

Sajtos roló

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 30 dkg - füstölt vagy trappista - sajt
  • 1 tömlő krémsajt
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés ideje:

15 perc

Elkészítés menete:

A sajtos roló legkényesebb része a rolósütőforma, remélhetőleg van kéznél, de, ha nincs, akkor se ess kétségbe, tulajdonképpen bármire felhúzhatod a nyers tésztát, amin kisütheted, ha pedig véletlenül sem találsz semmi ehhez hasonlót, akkor készíts roló helyett batyukat. A leveles tésztát vágd fel körülbelül három centis csíkokra. Ha kéznél van a sütőforma, kend át egy kis olajjal vagy vajjal, majd tekercseld rá a tésztacsíkokat. 200 fokon pirítsd őket aranybarnára, ez nagyjából 10 perc alatt megvan, addig pont elkészülsz a töltelékkel.

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájukat keverd el a sajt felével, a krémsajttal és a liszttel, fűszerezd hangulatodnak megfelelő mértékben, majd a tejjel lassú tűzön sűrítsd be. A vajat keverd el a maradék sajttal, majd egyesítsd a két krémet, és, ha elkészültek a rolók, töltsd beléjük.

Sajtos ropogtatnivalók

A sajt a legjobb rágcsálnivalókból kihagyhatatlan - ha szerinted is így van, próbálj ki minél több hasonló ropogtatnivalót!

Ezt is szeretjük