Amerikai sajtszósz
A mac and cheese receptje
A mac and cheese voltaképp a sajtos makaróni tengerentúli változata, ami az idehaza ismertnél jóval gazdagabb és ízletesebb.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyorsan készíthető tésztaételek mindig tökéletesek vacsorára, és a legkisebbektől a legidősebbekig jellemzően mindenki szereti.

Ha kevésnek érzed a szósz mennyiségét, még egy kis tejföllel és reszelt sajttal felturbózhatod, mielőtt a tésztára rakod.

Amerikai sajtszószos tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg makaróni
  • 15 dkg friss, reszelt cheddar sajt
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg friss, reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl tej
  • 3 csapott evőkanálnyi liszt
  • 1 csipet pirospaprika

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Főzd ki a tésztát bő, forró, sós vízben, majd ha fogkemény lett, szűrd le és tedd félre. Egy alkalmas serpenyőben olvaszd meg a vaj 3/4-ét, majd ha már elég forró, add hozzá a lisztet, és pirítsd enyhén barnára. Amikor elérte ezt a színt, folyamatos keverés mellett add hozzá a tejet, majd a sajtokat is, és addig kevergesd őket, amíg a sajtok meg nem olvadnak.

Ha elérték ezt az állapotot, vedd le a tűzről. Egy tűzálló tálba szórd a tésztát, majd keverd hozzá a sajtos masszát. Ezután a serpenyőben a maradék vajon pirítsd meg a zsemlemorzsát, adj hozzá egy kis pirospaprikát és ezzel szórd meg a tésztás keveréket. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és süsd aranybarnára az egészet.

Egyszerű receptek kezdő szakácsoknak

Ha újdonságként hatnak az olyan kifejezések, mint a rántás vagy a dinsztelés, akkor se aggódj, még lehet belőled remek szakács, itt van néhány könnyen elkészíthető recept!

OLVASD EL EZT IS!

sajt lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Isteni sajtos ropogós

Blog.hu ajánló