Ropogós sós perec a vendégeknek
Jobb, mint a bolti!
Ha úgy alakult, hogy nálad ünnepeltek, lepd meg vendégeidet egy kis házi sós ropogtatnivalóval!

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nincs kedved pepecselni a tökéletes perecek elkészítésével, alakíthatod a kész tésztát szinte bármivé, akár egyszerű rudat is készíthetsz belőle, vagy tényleg bármit, ami épp eszedbe jut.

A són kívül temérdek mindent tehetsz a tetejére, olvassz rá sajtot, szórd meg szezám- vagy köménymaggal, hogy változatosabb ízeket kapj!

Sós perec

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1 kg + 5 dkg liszt
  • 1 csomag friss élesztő
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A legjobb perecek kelt tésztából készülnek, ahogyan ez is, tehát fogd az élesztőt, és futtasd fel langyos tejben, a cukor társaságában. Ha már szépen feljött, keverd össze az egykilónyi liszttel és az olajjal, meg némi sóval. Gyurmázd masszává, fedd le egy konyharuhával, és hagyd pihenni körülbelül 20 percig. Miután ez letelt, tépj a masszából 30-35 különálló darabot, és készíts belőlük hengert, a hengerekből perecet - vagy bármilyen formát, amihez épp kedved van -, majd sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el őket, és kend le a tojással. Melegítsd elő a sütőt 220 fokosra, és told be pirulni őket.

A maradék lisztet keverd össze körülbelül két evőkanál sóval, és hígítsd kenhető masszává némi vízzel. Amikor már sülnek egy ideje a perecek, de még nem barnultak meg, akkor locsolj rájuk a sós oldatból, így teljesen olyanok lesznek, mintha egyenesen a péktől érkeztek volna.

Ropogtatnivalók sok-sok sajttal

Ha több vendégváró fogást is készítenél, a sajtos ropogósok kihagyhatatlanok, hiszen mindenki szereti őket.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

sajt lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Isteni sajtos ropogós

Ezt is szeretjük