Ropogós sós perec a vendégeknek
Jobb, mint a bolti!
Ha úgy alakult, hogy nálad ünnepeltek, lepd meg vendégeidet egy kis házi sós ropogtatnivalóval!

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nincs kedved pepecselni a tökéletes perecek elkészítésével, alakíthatod a kész tésztát szinte bármivé, akár egyszerű rudat is készíthetsz belőle, vagy tényleg bármit, ami épp eszedbe jut.

A són kívül temérdek mindent tehetsz a tetejére, olvassz rá sajtot, szórd meg szezám- vagy köménymaggal, hogy változatosabb ízeket kapj!

Sós perec

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1 kg + 5 dkg liszt
  • 1 csomag friss élesztő
  • 1 tojás

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A legjobb perecek kelt tésztából készülnek, ahogyan ez is, tehát fogd az élesztőt, és futtasd fel langyos tejben, a cukor társaságában. Ha már szépen feljött, keverd össze az egykilónyi liszttel és az olajjal, meg némi sóval. Gyurmázd masszává, fedd le egy konyharuhával, és hagyd pihenni körülbelül 20 percig. Miután ez letelt, tépj a masszából 30-35 különálló darabot, és készíts belőlük hengert, a hengerekből perecet - vagy bármilyen formát, amihez épp kedved van -, majd sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd el őket, és kend le a tojással. Melegítsd elő a sütőt 220 fokosra, és told be pirulni őket.

A maradék lisztet keverd össze körülbelül két evőkanál sóval, és hígítsd kenhető masszává némi vízzel. Amikor már sülnek egy ideje a perecek, de még nem barnultak meg, akkor locsolj rájuk a sós oldatból, így teljesen olyanok lesznek, mintha egyenesen a péktől érkeztek volna.

Ropogtatnivalók sok-sok sajttal

Ha több vendégváró fogást is készítenél, a sajtos ropogósok kihagyhatatlanok, hiszen mindenki szereti őket.

OLVASD EL EZT IS!

sajt lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Isteni sajtos ropogós

Ezt is szeretjük