Kenyér otthon sütve
Nyári zöldségekkel
Kenyeret is készíthetsz változatosan, a normál változatot dobd fel egy kis paradicsommal, hagymával, olívával, bármivel!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A frissen sült kenyér és a benne lévő ropogós zöldségek csodálatos alapot adnak a tökéletes vasárnapi reggelihez, próbáld ki, és biztosan függő leszel!

A ropogós, meleg kenyérre elég egy vékony réteg vaj, és máris tökéletes lesz, de szinte bármivel eheted.

Zöldséges kenyér

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • fél csomag friss élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 mokkáskanálnyi ecet
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • cukor
  • 15 dkg szárított paradicsom/olíva/hagyma

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

Az élesztőt futtasd fel langyos tejben, némi cukor társaságában, meleg, de nem forró helyen. Mérd ki a lisztet, öntsd bele a felfutott élesztőt, keverj hozzá ízlésednek megfelelő mennyiségben sót, öntsd hozzá az ecetet, a vizet és az olajat is. Gyúrd masszává, ha nem olyan, amilyennek lennie kell - közepesen kemény, formázható, de nem folyós -, akkor adj hozzá vizet vagy lisztet, annak függvényében, hogy milyen az állaga, majd hagyd pihenni. A kiválasztott zöldséget vagy zöldségeket vágd egységes méretűre, majd keverd a masszához, és így tedd félre még legalább háromnegyed órára pihenni, lefedve egy konyharuhával.

Ha ez is letelt, és még van kedved kenyeret sütni, melegítsd elő a sütőt 200 fokra, formázd a masszát olyanra, amilyen alakú kenyeret szeretnél, vágd be két-három helyen a tetejét, kicsit vizezd be - ehhez elegendő a tenyereidet bevizezni, és úgy lefröcskölni -, majd mehet a forró sütőbe az előkészített tészta. Körülbelül fél óra múlva nézz azért rá, akkorra nagyjából kész lesz, ha már szép a színe, kiveheted.

Klasszikusok a konyhádból

A hagyományos recepteknek nincs párja, jöhet bármilyen étkezési trend, jó eséllyel sosem fogja kitúrni a gulyást vagy épp a nagyiféle palacsintát a konyhákból.

Ezt is szeretjük