Tudod, mi az a bújtatott csirke?

Íme, a receptje!

A csirkemell messze a legjobban variálható fogás, nem túl jellegzetes íze miatt szinte mindennel finom lehet, próbáld ki ilyen változatban!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemellet szinte bármibe bújtathatod, egyszerű sajtos bundába, vagy leveles tésztába, vagy van, aki a búbos pecsenyéhez hasonlóan készíti, ez a mostani a baconös, őzgerinces változat.

Ha nincs őzgerinc formád, akkor se csüggedj, vágd kis szeletekre a húst és külön-külön csomagold be őket!

Baconbe bújtatott csirke

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 25 dkg bacon
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 15 dkg sajt - trappista, vagy gouda
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 fél csokor friss petrezselyem
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, majd vágd nagyjából egyforma méretű csíkokra, a fokhagymát törd egy kis olívaolajba, adj hozzá sót és őrölj bele egy kis borsot, majd ezzel a keverékkel jól dörgöld be a csirkemell csíkokat, aztán az egészet tedd félre. A gombát, a petrezselymet és a hagymát kockázd fel minél apróbbra, majd tedd őket egy tálba, üsd rájuk a tojásokat, reszeld hozzájuk a sajtot, sózd és borsozd, majd a liszttel és tejföllel keverd össze az egészet.

Ha nem elég sűrű, még mehet hozzá egy kis liszt. Végy elő egy őzgerinc formát, a bacon szeletekkel béleld ki úgy, hogy fent is maradjanak kilógó részek. A húst keverd össze a gombás keverékkel, majd tedd a formába és végül hajtsd rá a formából kilógó bacont, ha befedi teljesen, akkor jó. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, fedd le egy alufóliával a húst, majd körülbelül fél óráig süsd így, majd további 20 percig fedetlenül, addigra szépen átsül.

A legjobb csirkés fogások egy helyen!

Ki ne szeretné a csirkéből készült ételeket? Összegyűjtöttünk néhány méltán népszerű darabot, próbáld ki mindet!

7 kedvenc csirkés fogás képpel és recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük