Tudod, mi az a bújtatott csirke?
A csirkemell messze a legjobban variálható fogás, nem túl jellegzetes íze miatt szinte mindennel finom lehet, próbáld ki ilyen változatban!
A csirkemellet szinte bármibe bújtathatod, egyszerű sajtos bundába, vagy leveles tésztába, vagy van, aki a búbos pecsenyéhez hasonlóan készíti, ez a mostani a baconös, őzgerinces változat.
Ha nincs őzgerinc formád, akkor se csüggedj, vágd kis szeletekre a húst és külön-külön csomagold be őket!
Baconbe bújtatott csirke
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 25 dkg bacon
- 15 dkg csiperke gomba
- 15 dkg sajt - trappista, vagy gouda
- 3 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 1 fél csokor friss petrezselyem
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
70 perc
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, majd vágd nagyjából egyforma méretű csíkokra, a fokhagymát törd egy kis olívaolajba, adj hozzá sót és őrölj bele egy kis borsot, majd ezzel a keverékkel jól dörgöld be a csirkemell csíkokat, aztán az egészet tedd félre. A gombát, a petrezselymet és a hagymát kockázd fel minél apróbbra, majd tedd őket egy tálba, üsd rájuk a tojásokat, reszeld hozzájuk a sajtot, sózd és borsozd, majd a liszttel és tejföllel keverd össze az egészet.
Ha nem elég sűrű, még mehet hozzá egy kis liszt. Végy elő egy őzgerinc formát, a bacon szeletekkel béleld ki úgy, hogy fent is maradjanak kilógó részek. A húst keverd össze a gombás keverékkel, majd tedd a formába és végül hajtsd rá a formából kilógó bacont, ha befedi teljesen, akkor jó. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, fedd le egy alufóliával a húst, majd körülbelül fél óráig süsd így, majd további 20 percig fedetlenül, addigra szépen átsül.
A legjobb csirkés fogások egy helyen!
Ki ne szeretné a csirkéből készült ételeket? Összegyűjtöttünk néhány méltán népszerű darabot, próbáld ki mindet!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- brokkoli
- karfiol
Fűszeres húsgolyók brokkolival
- zsír
- szalonna
Így készül a hentestokány: laktató vacsora egyszerűen
- fasírt
- hús