4 ízes, szaftos pörkölt

Szeretnél igazán jóllakni? Vedd elő az egyik nagy lábosodat, és főzz egy isteni pörköltet! Lehet húsos, gombás vagy zöldséges, itt most kedvedre válogathatsz!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erdei csiperkepörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg malachús – csont nélkül
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ágacska rozmaring
  • bors
  • pirospaprika

Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, add hozzá a fölaprított vöröshagymát, és dinszteld üvegesre. Dobd bele a kockára vágott malachúst, és pirítsd fehéredésig.

Sózd, borsozd, ízesítsd pirospaprikával és rozmaringgal. Tedd bele a kicsumázott, feldarabolt paprikát és paradicsomot. Lassú tűzön néha megkeverve párold puhára. Ha a hús már majdnem teljesen puha, add hozzá a kockára vágott gombát és a zöldborsót. Együtt főzd készre.

Zöldbabos sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 50 dkg zöldbab
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 1 csomó kapor
  • 1 evőkanál liszt

A sovány combot vágd nagyobb kockákra. A vöröshagymát darabold apróra, és olajon párold üvegesre. Tedd bele a pirospaprikát, a húskockákat, a meghámozott és felkockázott paradicsomot. Sózd meg, és fedő alatt párold félkészre. Közben kevés sós vízben félig főzd meg a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Ebbe keverd bele az apróra vágott kaprot is. A zöldbabot ezután a levével együtt öntsd a pörköltre, és főzd készre. Ha kész, sűrítsd be a liszttel elkevert tejföllel, és még egyet forralj rajta. Tálald sós burgonyával.

Virslipörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg virsli
  • 10 dkg szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • fél kávéskanál majoránna
  • bors

A kis kockákra vágott szalonnát süsd ki az olajon, dobd rá a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt fonnyaszd meg, szórd meg pirospaprikával, és jól keverd el. Sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd fűszerezd a köménnyel és a majoránnával. Dobd bele az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és lefedve, kis lángon főzd 10 percig. Ezalatt karikázd fel a virslit, szórd a pörköltalapba, és főzd még körülbelül 10 percig.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Vegetáriánus pörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkíni
  • 1 kisebb spárgatök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsompaprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • fokhagyma
  • piros arany

A meghámozott cukkínit vágd ketté, és szeleteld fel. A spárgatök magvas belét szedd darabokra. Az apróra vágott hagymát pirítsd meg az olajon. Tedd bele a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsompaprikát, majd szórd meg pirospaprikával. A tök belsejét tedd a cukkínivel együtt ebbe a pörköltalapba. Ízesítsd sóval, fokhagymával, piros arannyal. Körülbelül húsz perc alatt párold puhára, és ha majdnem kész, add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük