4 ízes, szaftos pörkölt
Szeretnél igazán jóllakni? Vedd elő az egyik nagy lábosodat, és főzz egy isteni pörköltet! Lehet húsos, gombás vagy zöldséges, itt most kedvedre válogathatsz!
Erdei csiperkepörkölt
Hozzávalók:
- 80 dkg malachús – csont nélkül
- 10 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg csiperkegomba
- 15 dkg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ágacska rozmaring
- só
- bors
- pirospaprika
Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, add hozzá a fölaprított vöröshagymát, és dinszteld üvegesre. Dobd bele a kockára vágott malachúst, és pirítsd fehéredésig.
Sózd, borsozd, ízesítsd pirospaprikával és rozmaringgal. Tedd bele a kicsumázott, feldarabolt paprikát és paradicsomot. Lassú tűzön néha megkeverve párold puhára. Ha a hús már majdnem teljesen puha, add hozzá a kockára vágott gombát és a zöldborsót. Együtt főzd készre.
Zöldbabos sertéspörkölt
Hozzávalók:
-
1 kg sertéscomb
-
50 dkg zöldbab
-
25 dkg paradicsom
-
2 dl tejföl
-
1 fej vöröshagyma
-
1 evőkanál olaj
-
1 késhegynyi pirospaprika
-
1 csomó kapor
-
1 evőkanál liszt
-
só
A sovány combot vágd nagyobb kockákra. A vöröshagymát darabold apróra, és olajon párold üvegesre. Tedd bele a pirospaprikát, a húskockákat, a meghámozott és felkockázott paradicsomot. Sózd meg, és fedő alatt párold félkészre. Közben kevés sós vízben félig főzd meg a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Ebbe keverd bele az apróra vágott kaprot is. A zöldbabot ezután a levével együtt öntsd a pörköltre, és főzd készre. Ha kész, sűrítsd be a liszttel elkevert tejföllel, és még egyet forralj rajta. Tálald sós burgonyával.
Virslipörkölt
Hozzávalók:
-
80 dkg virsli
-
10 dkg szalonna
-
4 evőkanál olaj
-
1 fej vöröshagyma
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
1 paradicsom
-
1 paprika
-
1 csapott evőkanál pirospaprika
-
1 mokkáskanál őrölt kömény
-
fél kávéskanál majoránna
-
só
-
bors
A kis kockákra vágott szalonnát süsd ki az olajon, dobd rá a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt fonnyaszd meg, szórd meg pirospaprikával, és jól keverd el. Sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd fűszerezd a köménnyel és a majoránnával. Dobd bele az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és lefedve, kis lángon főzd 10 percig. Ezalatt karikázd fel a virslit, szórd a pörköltalapba, és főzd még körülbelül 10 percig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vegetáriánus pörkölt
Hozzávalók:
-
50 dkg cukkíni
-
1 kisebb spárgatök
-
1 fej vöröshagyma
-
1 dl olaj
-
2 darab paradicsom
-
2 darab zöldpaprika
-
1 darab paradicsompaprika
-
1 evőkanál pirospaprika
-
só
-
fokhagyma
-
piros arany
A meghámozott cukkínit vágd ketté, és szeleteld fel. A spárgatök magvas belét szedd darabokra. Az apróra vágott hagymát pirítsd meg az olajon. Tedd bele a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsompaprikát, majd szórd meg pirospaprikával. A tök belsejét tedd a cukkínivel együtt ebbe a pörköltalapba. Ízesítsd sóval, fokhagymával, piros arannyal. Körülbelül húsz perc alatt párold puhára, és ha majdnem kész, add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka