4 ízes, szaftos pörkölt
Szeretnél igazán jóllakni? Vedd elő az egyik nagy lábosodat, és főzz egy isteni pörköltet! Lehet húsos, gombás vagy zöldséges, itt most kedvedre válogathatsz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Erdei csiperkepörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg malachús – csont nélkül
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ágacska rozmaring
  • bors
  • pirospaprika

Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, add hozzá a fölaprított vöröshagymát, és dinszteld üvegesre. Dobd bele a kockára vágott malachúst, és pirítsd fehéredésig.

Sózd, borsozd, ízesítsd pirospaprikával és rozmaringgal. Tedd bele a kicsumázott, feldarabolt paprikát és paradicsomot. Lassú tűzön néha megkeverve párold puhára. Ha a hús már majdnem teljesen puha, add hozzá a kockára vágott gombát és a zöldborsót. Együtt főzd készre.

Zöldbabos sertéspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 50 dkg zöldbab
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 késhegynyi pirospaprika
  • 1 csomó kapor
  • 1 evőkanál liszt

A sovány combot vágd nagyobb kockákra. A vöröshagymát darabold apróra, és olajon párold üvegesre. Tedd bele a pirospaprikát, a húskockákat, a meghámozott és felkockázott paradicsomot. Sózd meg, és fedő alatt párold félkészre. Közben kevés sós vízben félig főzd meg a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Ebbe keverd bele az apróra vágott kaprot is. A zöldbabot ezután a levével együtt öntsd a pörköltre, és főzd készre. Ha kész, sűrítsd be a liszttel elkevert tejföllel, és még egyet forralj rajta. Tálald sós burgonyával.

Virslipörkölt

Hozzávalók:

  • 80 dkg virsli
  • 10 dkg szalonna
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • fél kávéskanál majoránna
  • bors

A kis kockákra vágott szalonnát süsd ki az olajon, dobd rá a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt fonnyaszd meg, szórd meg pirospaprikával, és jól keverd el. Sózd, borsozd, add hozzá a zúzott fokhagymát, majd fűszerezd a köménnyel és a majoránnával. Dobd bele az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és lefedve, kis lángon főzd 10 percig. Ezalatt karikázd fel a virslit, szórd a pörköltalapba, és főzd még körülbelül 10 percig.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Vegetáriánus pörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkíni
  • 1 kisebb spárgatök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 darab paradicsom
  • 2 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsompaprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • fokhagyma
  • piros arany

A meghámozott cukkínit vágd ketté, és szeleteld fel. A spárgatök magvas belét szedd darabokra. Az apróra vágott hagymát pirítsd meg az olajon. Tedd bele a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsompaprikát, majd szórd meg pirospaprikával. A tök belsejét tedd a cukkínivel együtt ebbe a pörköltalapba. Ízesítsd sóval, fokhagymával, piros arannyal. Körülbelül húsz perc alatt párold puhára, és ha majdnem kész, add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük