Roppanós csemegeuborka házilag: hidegen készül, nincs vele sok munka
Az uborkát többféle módon elteheted, ám talán ez a legegyszerűbb változat.
Összesen 85 találat.
Az uborkát többféle módon elteheted, ám talán ez a legegyszerűbb változat.
A lila hagyma savanyítva sültek mellé ugyanolyan jól megy, mint a kocsonyához vagy akár a szalonnához.
A savanyú káposzta nyersen az egyik legjobb téli vitaminforrás, de főzheted, és sós sütikbe is felhasználhatod.
Télen mindenki picit belassul, de hogy az anyagcsere ne lássa ennek kárát, érdemes kipróbálni egy-két ételt, ami bizonyítottan serkentően hat rá.
Ez a kémiai magyarázat a csalamádé barnulására.
A patisszon fűszeres, ecetes lében eltéve isteni savanyúság is lehet.
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.
A nyári, lédús káposztasaláta remek kísérője a sült, grillezett és rántott fogásoknak. Ennél egyszerűbben nem is készíthetnéd.
Az ecetes, fűszeres zöldbabhoz tartósítószer sem kell, ha figyelsz a tisztaságra, és hőkezeled a savanyúságot.
A sós, vizes uborka hasonlóan készül, mint a kovászos, csak nem kell hozzá kenyér és napsütés.
Most spájzolj be télire! Ha így teszed el a csemege uborkát, hónapok múlva is friss lesz.
Ha sokáig szeretnéd élvezni a spárga csodás ízét, készíts belőle savanyúságot! A fermentálás egyszerű, a végeredmény pedig ízletes.
Megjelentek a piacon, a kertben az első kovászolni való uborkák. Amikor végre meleg, napos lesz az idő, készítsd is el a savanyúságot!
A szuper egészséges kimchit a koreaiak többsége naponta fogyasztja. Úgy tartják, hogy ez a csípős savanyúság gyógyír minden bajra.
Ilyenkor is készíthetsz friss savanyúságot, roppanós retekből isteni lesz a végeredmény.
Házilag is készíthet probiotikumokat az ember fermentálással, azaz erjesztéssel.
Tartósítás nélkül is sokáig eláll az ecetes karfiol, amiből egy üveg villámgyorsan elfogy.
Ha szereted a patisszont, feltétlenül tegyél el télre néhány üveggel fűszeres, ecetes vízben is!
Ezzel a módszerrel egész évben friss marad a zamatos, házi készítésű vegyes savanyúság.
Most tedd el a csalamádét, hogy télen is legyen mit kínálni a főfogások mellé!
A lédús, édes házi káposztalátából most is kilakhatsz, de jó, ha már elteszed az első adagokat télire.
Ha nyár, akkor kovászos savanyúságok minden mennyiségben! A cukkini is hasonlóan jó, mint az uborka.
Akár panellakásban, az ablakpárkányára kitéve is tökéletes lesz a házi kovászos káposzta.
Próbáltad már a retket savanyítva, húsok, szendvicsek mellé? Különleges és finom.
A nyers répasavanyúság igazi vitaminbomba, turbózd fel vele a szervezetedet!
Az ecetes, fűszeres fokhagyma remek csemege húsok mellé, de akár kenyerekhez is kiváló.
Még mindig nincs vége a befőzési szezonnak, a sütőtökből is készíthetsz ínyenc savanyúságot.
Ha a cékla és az uborka mellett más savanyúságra vágysz, gondolj a karfiolra is. Finom savanyúságot készíthetsz belőle nagyon egyszerűen.
Ha unod az uborka- vagy a káposztasalátát, egy kis változatosságot jelenthet a fűszeres, sült paprika.
A dobálós savanyúságban az az igazán nagyszerű, hogy szinte mindig más.