Isteni házi savanyúság patisszonból: így kibírja a következő szezonig
Ha szereted a patisszont, feltétlenül tegyél el télre néhány üveggel fűszeres, ecetes vízben is!

ecetes-patisszon-recept
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Farmerdzseki 5 stílusban: így építsd be a nyári öltözékedbe, ha szeszélyes az idő »

Karcsúsítja a derékvonalat és feszesíti a hasfalat: 10 perc edzés dinamikus és erősítő gyakorlatokkal »

7 nőies lófarok, a hét minden napjára: szebbek, mint a szimpla copf »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha még mindig befőzési lázban égsz, ne feledkezzél meg a kicsit háttérbe szorult csillagtökről sem! A sárga patisszon talán még finomabb, mint a fehér rokona. Ha kicsi zöldségeket szeretnél eltenni, arra figyelj, hogy időben szedd le, mert egy nap alatt is nagyot tud nőni.

Ecetes patisszon

Hozzávalók:

  • 1 kg patisszon
  • 1 csokor kapor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 6 dl víz
  • 5 dkg
  • 4 dkg cukor
  • 1 teáskanál egész bors
  • 0.6 dl ecet
  • 3 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A patisszonokat alaposan mosd meg, érdemes néhány percre beáztatni, esetleg átdörzsölni. A nagyobbakat fel is szelheted. A sárgarépát vágd kisebb darabokra, majd a kaporral és a patisszonnal együtt rendezd egy alaposan megtisztított, egyliteres üveg aljába.
 

A felöntőléhez a vizet kezdd melegíteni a sóval, a cukorral és az ecettel. Főzd forrástól számítva öt percig, húzd le a tűzről, és forrón öntsd a zöldségekre. Szórj az üvegbe borsot, babérlevelet, fokhagymát, majd jól zárd le. Állítsd fejre az üvegeket öt percre, csomagold többrétegű papírba, és pakold párnák, plédek közé. Várd meg, míg két-három nap alatt kihűlnek, utána tárold száraz, hűvös helyen.
A cukkinit is elteheted fűszeres olajban. Hideg húsok mellé kiváló.

Ezt is szeretjük