Könnyű, fűszeres kimchi, avagy a híres koreai káposztasaláta
A szuper egészséges kimchit a koreaiak többsége naponta fogyasztja. Úgy tartják, hogy ez a csípős savanyúság gyógyír minden bajra.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
A flavonoidokban, antioxidánsokban gazdag, fermentált, erjesztett kimchi fantasztikus immunerősítő, és az emésztést is segíti, ráadásul kevés kalória van benne. Az alapja kínai kel, ami mellé retek is kerül, a különleges ízéről pedig többféle fűszer gondoskodik. Rengeteg változata van, azt is lehet mondani, hogy Koreában ahány ház, annyi kimchi.
Kimchi
Hozzávalók
- 1 fej nagy kínai kel
- 2 db jégcsapretek
- 3 evőkanál só
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál cukor
- 2.5 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál pirospaprika (csípős)
- chili
Elkészítés:
A kínai kel külső leveleit szedd le, mosd meg, negyedeld fel, a torzsát távolítsd el, és darabold fel. Reszeld hozzá a megpucolt retket. Rakd egy tálba vagy üvegbe, sózd be, és önts rá körülbelül hét deci vizet. Fontos, hogy ellepje a káposztát. Fedd le tányérral, és érdemes rá nehezéket is tenni. Pihentesd két-három órán át, de egy éjszakán át is hagyhatod a sóban.
Ha a kel megpuhul, öntsd le róla a levet, ha túl sós, mosd át. A rizslisztet rakd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, és öntsd fel egy bögre vízzel. Kevergetve főzd körülbelül öt percig, amíg besűrűsödik, azaz kásaszerűvé válik. Add hozzá a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát. Érdemes utóbbiból a csípőset választani, vagy chilit is tenni hozzá. Rakd a káposztát egy üvegbe, és keverd hozzá a masszát. Rögtön eheted is, de még finomabb lesz, ha hagyod az ízeket összeérni.
Ha szereted a különlegességeket, az ízekben gazdag, pikáns ázsiai tésztát is feltétlenül próbáld ki!

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept