Könnyű, fűszeres kimchi, avagy a híres koreai káposztasaláta
A szuper egészséges kimchit a koreaiak többsége naponta fogyasztja. Úgy tartják, hogy ez a csípős savanyúság gyógyír minden bajra.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A flavonoidokban, antioxidánsokban gazdag, fermentált, erjesztett kimchi fantasztikus immunerősítő, és az emésztést is segíti, ráadásul kevés kalória van benne. Az alapja kínai kel, ami mellé retek is kerül, a különleges ízéről pedig többféle fűszer gondoskodik. Rengeteg változata van, azt is lehet mondani, hogy Koreában ahány ház, annyi kimchi.
Kimchi
Hozzávalók:
- 1 fej nagy kínai kel
- 2 db jégcsapretek
- 3 evőkanál só
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 evőkanál cukor
- 2.5 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál pirospaprika (csípős)
- chili
Elkészítés:
A kínai kel külső leveleit szedd le, mosd meg, negyedeld fel, a torzsát távolítsd el, és darabold fel. Reszeld hozzá a megpucolt retket. Rakd egy tálba vagy üvegbe, sózd be, és önts rá körülbelül hét deci vizet. Fontos, hogy ellepje a káposztát. Fedd le tányérral, és érdemes rá nehezéket is tenni. Pihentesd két-három órán át, de egy éjszakán át is hagyhatod a sóban.
Ha a kel megpuhul, öntsd le róla a levet, ha túl sós, mosd át. A rizslisztet rakd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, és öntsd fel egy bögre vízzel. Kevergetve főzd körülbelül öt percig, amíg besűrűsödik, azaz kásaszerűvé válik. Add hozzá a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát. Érdemes utóbbiból a csípőset választani, vagy chilit is tenni hozzá. Rakd a káposztát egy üvegbe, és keverd hozzá a masszát. Rögtön eheted is, de még finomabb lesz, ha hagyod az ízeket összeérni.
Ha szereted a különlegességeket, az ízekben gazdag, pikáns ázsiai tésztát is feltétlenül próbáld ki!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept