Könnyű, fűszeres kimchi, avagy a híres koreai káposztasaláta
A szuper egészséges kimchit a koreaiak többsége naponta fogyasztja. Úgy tartják, hogy ez a csípős savanyúság gyógyír minden bajra.

kimchi-recept
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez még dínós pulcsiban is dögös: csak ritkán láthatjuk ennyire felöltözve »

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A flavonoidokban, antioxidánsokban gazdag, fermentált, erjesztett kimchi fantasztikus immunerősítő, és az emésztést is segíti, ráadásul kevés kalória van benne. Az alapja kínai kel, ami mellé retek is kerül, a különleges ízéről pedig többféle fűszer gondoskodik. Rengeteg változata van, azt is lehet mondani, hogy Koreában ahány ház, annyi kimchi.

Kimchi

Hozzávalók:

  • 1 fej nagy kínai kel
  • 2 db jégcsapretek
  • 3 evőkanál
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál cukor
  • 2.5 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál pirospaprika (csípős)
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A kínai kel külső leveleit szedd le, mosd meg, negyedeld fel, a torzsát távolítsd el, és darabold fel. Reszeld hozzá a megpucolt retket. Rakd egy tálba vagy üvegbe, sózd be, és önts rá körülbelül hét deci vizet. Fontos, hogy ellepje a káposztát. Fedd le tányérral, és érdemes rá nehezéket is tenni. Pihentesd két-három órán át, de egy éjszakán át is hagyhatod a sóban. 


Ha a kel megpuhul, öntsd le róla a levet, ha túl sós, mosd át. A rizslisztet rakd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, és öntsd fel egy bögre vízzel. Kevergetve főzd körülbelül öt percig, amíg besűrűsödik, azaz kásaszerűvé válik. Add hozzá a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát. Érdemes utóbbiból a csípőset választani, vagy chilit is tenni hozzá. Rakd a káposztát egy üvegbe, és keverd hozzá a masszát. Rögtön eheted is, de még finomabb lesz, ha hagyod az ízeket összeérni. 
Ha szereted a különlegességeket, az ízekben gazdag, pikáns ázsiai tésztát is feltétlenül próbáld ki!

Ezt is szeretjük