Vödrös, bedobálós savanyúság: bármikor tehetsz hozzá újra zöldséget
Ez a savanyúkészítés egyik legegyszerűbb módja. Bátran variáld a zöldségeket, és időnként töltsd újra a vödröt vagy a hordót.

hordos-savanyusag
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hordóban, kannában vagy vödörben is elkészítheted a színes, zamatos savanyúságot. Folyamatosan töltheted újra, a zöldségeket könnyen variálhatod attól függően, mihez tudsz éppen legkönnyebben hozzájutni. Ez a mennyiség 10 literes edényhez elegendő. 

Vödrös, bedobálós savanyúság receptje

Hozzávalók

  • 5 l víz
  • 1 kg cukor
  • 0.5 kg
  • 3 dl 20 százalékos ecet
  • 8 db babérlevél
  • 1.5 dkg citromsav
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 evőkanál mustármag
  • 5 g borkénpor
  • karfiol
  • zöld paradicsom
  • paprika
  • sárgarépa
  • hagyma
Recept idők

Elkészítés:

A hordót vagy a kannát jó alaposan tisztítsd meg. Keverd össze a vizet, az ecetet, a sót és a cukrot. Fakanál segítségével addig kavargasd, amíg a cukor és a só feloldódik, majd öntsd a vödörbe vagy a hordóba. A zöldségeket alaposan mosd meg, amit kell, tisztíts meg. Fontos, hogy a hibás részeket távolítsd el. A karfiolt szedd rózsáira, a répákat el is vághatod. A zöld paradicsom szárrészét távolítsd el, a hagymát felezd el, a paprikát hagyhatod egészben.

Dobáld a zöldségeket a hordóba vagy a vödörbe. Tedd hozzá az ízesítőket, tehát a borsot, a babérlevelet, a mustármagot, illetve a borként és a citromsavat.
Fedd le, és sötét, hűvös helyen tárold. Érleld legalább nyolc-tíz napig. Közben érdemes néhányszor megkeverni. Továbbá folyamatosan töltsd az edényt.
Ropogós ecetes paprikát is tehetsz el otthon. Édes és csípős változatban is kapós lesz.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük