Lédús, ropogós, nyári káposztasaláta: 20 perc munka sincs vele
A nyári, lédús káposztasaláta remek kísérője a sült, grillezett és rántott fogásoknak. Ennél egyszerűbben nem is készíthetnéd.

kaposztasalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár édes, ropogós káposztasalátát vehetsz a boltban, most könnyedén elkészítheted otthon is. A legtöbb húsos ételhez illik, sárgarépával pedig még finomabb. Ha a káposzta friss és jó minőségű, biztos, hogy nem fogsz csalódni a végeredményben. Ha nem akarod, hogy köményre harapj, használj őröltet.  

 

Nyári káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 3 dl víz
  • 0.5 dl ecet
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál bors
  • 2 teáskanál
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit szedd le, majd gyaluld le. Esetleg éles késsel is leszelheted jó vékonyra. A vöröshagymát pucold meg, vágd fel, és a lereszelt répával együtt tedd a káposztához. Hintsd meg sóval, forgasd össze, pihentesd 10 percig, majd nyomkodd ki a sós levet. Utána szórd hozzá a borsot. Az ecetet keverd össze a vízzel, a cukorral, az őrölt köménnyel, és főzd két percig. Várd meg, míg langyosra hűl. Kóstold meg, ha kell, dobj még hozzá fűszert, és öntsd a káposztára.
Akár rögtön eheted is, de jót tesz neki, ha legalább egy órán át hűtöd. Zárható üvegben, hidegen egy-két hétig biztosan friss marad. 
A káposztát akár egészséges, kalóriaszegény köretként is bevetheted. Fűszeresen isteni fogás!

Ezt is szeretjük