Kalóriaszegény, mégis laktató téli saláta: lencsétől fehérjedús
Ebbe a laktató téli salátába a lencse mellé sült cékla kerül.
Télen is ehetsz kiadós salátákat! Ez a változat sült céklával és lencsével készül, a tetejére pedig feta sajtot morzsolj. Jól mennek hozzá a különféle zöld levelek: leginkább a bébicékla levelének íze harmonizál vele, ezért ha be tudod szerezni, ilyennel díszítsd.
Céklás lencsesaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg konzervlencse
- 10 dkg feta
- 3 cékla
- 1 citrom leve
- 1 csokor bébicékla levele (vagy más zöld levél)
- 1 csokor koriander
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A céklát mosd meg, héjástól tekerd alufóliába, és 200 fokon egy óra alatt süsd puhára. Miután kihűlt, hámozd meg és szeleteld fel. A lencsét csepegtesd le. Tedd egy tálba, és add hozzá a céklát. Sózd és borsozd meg, majd forgasd össze a zöld levelekkel, a citrom kifacsart és levével és apróra vágott korianderrel. Morzsolj fetát a tetejére, és azonnal tálald.
Céklát a házi tésztába is keverhetsz, így a színe is gyönyörű lesz.
Kép: BRETT STEVENS / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept