Roppanós ecetes karfiol: akár már most elteheted az egész téli adagot
Tartósítás nélkül is sokáig eláll az ecetes karfiol, amiből egy üveg villámgyorsan elfogy.

karfiol-ecetes-leben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A főételek mellé kötelező a savanyúság. Ha unod az uborkát, ideje, hogy újíts! Az egészséges karfiolhoz egész évben kedvező áron juthatsz hozzá, és viszonylag macera nélkül savanyíthatod. Ha nem szeretnél tartósítószert használni, rakd vizes dunsztba, és figyelj a tisztaságra! Hagyd, hogy összeérjenek az ízek, így érdemes felbontás előtt legalább három napig pihentetni. 

Ecetes karfiol

Hozzávalók:

  • 3 db karfiol
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl ecet
  • 2 l víz
  • 3 db babérlevél
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál bors
  • 3 gerezd üvegenként fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket készítsd elő. Alaposan mosd el, csepegtesd le, és rakd a mikróba. Járasd a legmagasabb fokozaton egy percig. A karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, majd rendezd szorosan a sterilizált üvegekbe. Rakj hozzá fokhagymát is. Ha szereted a csípőset, chilit is tehetsz az üvegbe.  
 

A felöntőléhez a vizet öntsd egy lábosba, tedd hozzá a cukrot, az ecetet, a sót, a babérlevelet és a borsot. Forrald fel, majd még forrón öntsd a karfiolokra. Az üvegeket alaposan zárd le. Állítsd egy újságpapírral bélelt tepsibe, öntsd fel vízzel a feléig. Forrald fel, és kis lángon főzd 15-20 percig. Hagyd a tepsiben kihűlni, majd töröld szárazra az üvegeket, és rakd hűvös helyre.
Ha az egészséges karfiolt egészben, darált hússal megtöltve készíted el, fenséges és különleges lesz. 

Ezt is szeretjük